Sportbedrijf Raalte blijft ook na versoepelingen coronamaatregelen oplettend: ‘Houden het veilig en verantwoord’

RAALTE – De coronamaatregelen van het kabinet zijn per 1 juli voor binnen- en buitensport weer verruimd. Zo mag iedereen weer contactsporten beoefenen, gaan de sportscholen weer open en mag er weer recreatief gezwommen worden. Sportbedrijf Raalte blijft de situatie goed in de gaten houden. “We kijken heel goed wat verantwoord kan en mag en nemen de sport- en zwemprotocollen nauw”, zegt Henry Bronkhorst van Sportbedrijf Raalte.

Vanaf 1 juli wordt Sportcentrum Tijenraan weer gevuld met binnensporters. Handbalvereniging PCA Kwiek en de Biljartvereniging BC Raalte 90 starten direct weer met hun activiteiten. De rest van de zaalsporters volgen vanaf eind juli. Zwemliefhebbers merken de nieuwe versoepelingen met name bij de groepslessen en banenzwemmen. Omdat hierbij de anderhalve meterregel niet meer geldt, kunnen er weer meer mensen toegelaten worden in het bad. “We merken dat bezoekers onze aanpak waarderen. Heel fijn dat we door de versoepelingen steeds dichter bij het ‘oude normaal’ komen.”

Zwembad Tijenraan zit op dit moment op circa 50% van de bezoekersaantallen van voor de coronacrisis. Het streven is om het niveau van 2019 weer gehaald kan worden in het najaar. Bij
zwembad de Tippe zitten de bezoekersaantallen op 30%.

De versoepeling voor recreatief zwemmen biedt ruimte voor het vergroten van aantallen bezoekers. Zwembaden gaan verschillend om met de protocollen vanuit de zwembadbranche. “We merken dat andere zwembaden de richtlijnen soms ruimer nemen. Wij gaan bewust voor veilig en verantwoord, willen geen onnodige risico’s lopen. Onlangs hebben we een enquete gehouden onder onze klanten over hoe ze de heropening ervaren. 96% van de klanten geeft aan dat ze blij zijn dat ze weer mogen zwemmen.  Ruim 85% van de klanten die alweer geweest zijn, geeft aan dat de maatregelen die we nemen ze een veilig en verantwoord gevoel geven.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.