Roalter Sportakkoord voor ‘vitaal’ sport- en beweegklimaat

RAALTE – De gemeente Raalte heeft het Roalter Sportakkoord opgesteld met actiepunten om iedereen, jong en oud, aan het bewegen en sporten te krijgen en te houden; vitale verenigingen te waarborgen en een gezonde leefstijl te promoten.

Zo moet er een behoefteonderzoek komen onder inwoners, verenigingen, onderwijs en zorgorganisaties omdat er ‘tot nu toe te veel voor mensen werd gedacht’. Sportbedrijf Raalte moet een distributiecentrum van kennis en gemeentebrede activiteiten voor sport- en beweegaanbieders worden omdat het besturen van verenigingen veel complexer is geworden. Andere actiepunten zijn: de organisatie van een jaarlijkse bijeenkomst met wethouders, Raalte Gezond, Sportbedrijf Raalte, sportverenigingen, gezondheidsorganisaties en commerciële partijen om kennis te delen en samenwerking te bevorderen; de ontwikkeling van een meer divers sportaanbod (omdat volgens de gemeente het huidige aanbod te traditioneel is en een vaste contributiestructuur kent) en tenslotte moet het sportaanbod beter in kaart worden gebracht (voor zowel sporters als aanbieders).

Daarnaast zijn er ook verschillende ‘verbeterideeën’ om het sport- en beweegklimaat in Raalte te stimuleren. Denk dan aan het bevorderen van samenwerking, verbinding en het delen van kennis; de inzet van een buurtsportcoach; werken aan issues als alcohol- en drugsgebruik en overgewicht (met een bewustwordingscampagne) en vrijwilligers in het zonnetje zetten. “Want we mogen wel wat trotser zijn op wat we allemaal doen en hebben aan faciliteiten”, zo stelt de gemeente.
Het akkoord is opgesteld door sportverenigingen, Sportbedrijf Raalte, fysiotherapeuten, diëtisten, vrijwilligers, zorginstellingen, de gemeente, onderwijsinstellingen en sporters in de gemeente Raalte.

In totaal zijn er twaalf verkenningsavonden geweest, waar vertegenwoordigers uit de gemeente Raalte zich lieten horen. Zij dachten na over bedreigingen, kansen, mogelijke oplossingen en actiepunten.

Het Roalter Sportakkoord is te vinden op staging2.raalte.nl/sportakkoord. Geïnteresseerden die willen meehelpen aan een actiepunt of verbeteridee in het Roalter Sportakkoord kunnen een e-mail sturen naar roaltersportakkoord@raalte.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.