Regelingen voor mkb en culturele en maatschappelijke sector

ZWOLLE – De provincie Overijssel komt met regelingen om het mkb en culturele en maatschappelijke ondernemingen, organisaties en verenigingen te ondersteunen. De regelingen zijn onderdeel van het herstelpakket ‘de Overijsselse Aanpak’. Na de zomer worden verder aanvullende maatregelen genomen.

De provincie investeert 3,4 miljoen euro om de culturele sector te ondersteunen. Daarvan is, zoals het WvS eerder al meldde, 1,6 miljoen euro gereserveerd voor culturele instellingen die volgens de overheid van vitaal belang zijn in de regio en waarvoor het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap middelen beschikbaar heeft gesteld. Deze steun van het Rijk is onder voorbehoud van cofinanciering door de regio. Het geld is bestemd voor het Wilmink Muziekcentrum, Metropool, Concordia, Schouwburg Hengelo, Zwolse Theaters, De Fundatie, Hedon, Burgerweeshuis en MIMIK.
Voor verdere steun- en herstelmaatregelen stelt de provincie nu nog eens 1,8 miljoen euro beschikbaar vanuit het Stimuleringsfonds Overijssel voor instellingen en activiteiten waarvoor de provincie in 2020 de hoofdsubsidiegever is. Voor culturele instellingen die vallen onder de zogenoemde BIS 2017-2020 (Basisinfrastuctuur) en instellingen en festivals die meerjarige subsidie van de zes rijkscultuurfondsen ontvangen, stelt het Rijk in totaal 113 miljoen euro beschikbaar.

Voucher

Overijsselse mkb’ers en culturele en maatschappelijke ondernemingen kunnen een Digitaliseringsvoucher aanvragen. Met deze voucher kan een in Overijssel gevestigd bedrijf worden ingeschakeld voor het digitaliseren van producten en productieprocessen en het digitaal bereiken en bedienen van klanten en leden. Denk hierbij aan zaken als het verbeteren van de webshop van een winkelier, ontwikkelen van online inschrijfmodules voor sportlessen of het organiseren van een digitale tour of het aanbieden van een concert met een livestream. De provincie verstrekt vouchers van maximaal 2.500 euro voor digitale dienstverlening en maximaal 10.000 euro voor digitalisering van producten en processen. Er is sprake van cofinanciering; de voucher kan worden ingezet voor maximaal de helft van de kosten. De voucher kan sinds maandag 13 juli worden aangevraagd via het subsidieloket van de provincie Overijssel. In totaal is een bedrag van 250.000 euro beschikbaar.

Noaberschap

Maatschappelijke, culturele of sportinitiatieven die betrekking hebben op de gevolgen van de coronacrisis en bijdragen aan een gezonde en vitale samenleving kunnen een beroep doen op de regeling ‘Vitale en gezonde samenleving 2020’. De regeling kan ook worden ingezet voor advies en ondersteuning om het verdienmodel te verbeteren en het initiatief toekomstbestendig te maken. De regeling is bedoeld voor echte noaberschapsinitiatieven; samen werken aan het verbeteren van de leefomgeving, zoals het organiseren van locatietheater, nieuwe doelgroepen zoeken voor een sportvereniging of een project om eenzaamheid tegen te gaan. Per initiatief is een bedrag van maximaal 2.500 euro beschikbaar. Een van de voorwaarden is dat de aanvragers hun ervaringen delen op de website samenvoorelkaar.nl. Zo kunnen ook anderen hiervan leren. De regeling kan vanaf 3 augustus worden aangevraagd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.