Rectificatie: nog geen besluit over 285.000 euro voor gemeentehuis

WIJHE – Het bericht in het WvS van deze week over de 285.000 euro die het college van B&W van Olst-Wijhe beschikbaar wil stellen voor de uitvoer van de eerste fase van het nieuwe huisvestingsplan voor het gemeentehuis bevat een storende fout. We berichtten het te stellig; de gemeenteraad heeft namelijk dinsdag besloten om het besluit te verplaatsen naar de brede financiële begrotingsafweging in november. Het artikel had nog een controlenotitie en stond met het oog op de beslissing van de raad pas gepland voor volgende week, maar is door slordigheid toch in de krant van deze week beland.

Met de 285.000 euro wil de gemeente de eerste verdieping verbouwen om te komen tot een ontmoetingsruimte en betere vergaderfaciliteiten voor onder meer de gemeenteraad. Deze investering wordt betaald uit huurinkomsten. In een later stadium wil de gemeente ook de tweede en derde verdieping verbouwen. Of deze fase ook daadwerkelijk wordt uitgevoerd, hangt af van de uitkomsten van de bestuursopdracht maatschappelijk vastgoed. Daarbij moet een eventuele tweede fase ook kunnen worden betaald vanuit de huuropbrengsten.De gemeenteraad van Olst-Wijhe stemde dinsdag unaniem in met het voorstel van Gemeentebelangen, CDA, D66 en GroenLinks om krediet voor de verbouwing van het gemeentehuis nu nog niet beschikbaar te stellen. Hoewel het belang van de verbouwing wel gezien wordt, vindt de raad het niet verantwoord om in deze tijd, waarin de financiële gevolgen van de coronacrisis nog onduidelijk zijn, al budget hiervoor vrij te maken. De behandeling van de gemeentelijke meerjarenbegroting 2021-2024 staat gepland in november 2020. Er is dan waarschijnlijk meer duidelijkheid over de financiële situatie van de gemeente en er kunnen dan integrale afwegingen worden gemaakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.