Home / Nieuws / Rechtbank wijst voorlopige voorziening Jan Hooglandstraat af: werkzaamheden in Olst kunnen van start

Rechtbank wijst voorlopige voorziening Jan Hooglandstraat af: werkzaamheden in Olst kunnen van start

OLST – De gemeente Olst-Wijhe kan beginnen met de nieuwe inrichting van de Jan Hooglandstraat in Olst. De rechtbank heeft de voorlopige voorziening van een bewoner afgewezen.

De rechtbank heeft in haar uitspraak bepaalt dat het treffen van een verkeersmaatregel als een normale maatschappelijke ontwikkeling worden beschouwd, waar iedereen mee te maken kan krijgen. Ook oordeelt de rechter dat de gemeente voldoende inzichtelijk heeft gemaakt op welke wijze de belangen tegen elkaar zijn afgewogen.

Daarnaast heeft volgens de voorzieningenrechter de verzoeker enkel bezwaren ingediend die betrekking hebben op de herinrichting van (onder meer) de Jan Hooglandstraat en niet tegen het verkeersbesluit of de nadelige gevolgen die het verkeersbesluit voor de verzoeker heeft. De voorzieningenrechter oordeelt dat het verkeersbesluit ook bij een eventuele bodemprocedure stand zal houden.

De gemeente gaat komende week in overleg met de aannemer over de planning van de werkzaamheden. De omwonenden worden hierover tijdig en uitgebreid geïnformeerd. Ook informatie over bereikbaarheid, omleidingsroutes en het inzamelen van de afvalcontainers worden daarbij meegenomen.

Lees ook

Preview nieuwe Peugeot 508 PSE bij Auto Palace

(Advertorial) ZWOLLE – De nieuwe Peugeot 508 PSE maakt een previewtour door Nederland. Daarbij doet …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.