Provincies Overijssel, Gelderland en Flevoland willen aanbesteding Keolis intrekken

REGIO – De provincies Overijssel, Flevoland en Gelderland willen de aanbesteding voor vervoerder Keolis intrekken. De aanbesteding kwam in opspraak na een onthulling van Follow the Money. Keolis zou contracten met een Chinese busbouwer clausules hebben achtergehouden voor de provincies.

De intrekking van de aanbesteding zou een flinke klap zijn voor de vervoerder. De omzetwaarde van tien jaar busvervoer in de regio IJssel-Vecht is zo’n 900 miljoen euro.

Eind juli wordt definitief besloten of de aanbesteding wordt ingetrokken. Keolis kan nog een zienswijze indienen tegen het besluit van de provincies.

‘Bert Boerman Boemel’
Gedeputeerde Bert Boerman heeft besloten om zijn naam van een Keolis-trein te halen. Het ‘cadeautje’ van Keolis aan Boerman kwam eerder al in opspraak, omdat een maand later de concessie aan de vervoerder werd gegeven. De oppositiepartijen vonden het ongepast van de gedeputeerde om tijdens zijn ambtsperiode dit ‘cadeau’ aan te nemen. Nu de provincie Overijssel voornemens is om de aanbesteding in te trekken, heeft Boerman besloten om zijn naam van de trein te laten verwijderen.

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.