Provincie Overijssel komt met herstelpakket voor ondernemingen en verengingen

REGIO – Met het herstelpakket ‘de Overijsselse Aanpak’ wil de provincie Overijssel het midden- en kleinbedrijf, culturele en maatschappelijke ondernemingen, organisaties en verengingen ondersteunen. Met deze noodsteun hoopt de provincie bedrijven, verenigingen en de culturele sector door de coronacrisis te helpen.

Overijssel trekt 3,4 miljoen euro uit om de culturele sector te ondersteunen. Eerder werd er al 1,6 miljoen voor de sector vrijgemaakt, maar dat wordt nu aangevuld tot 3,1 miljoen.

Voor verdere steun- en herstelmaatregelen trekt de provincie nog eens 1,8 miljoen uit. Dat geld komt beschikbaar vanuit het Stimuleringsfonds Overijssel.

Digitaliseringsvoucher

Overijsselse mkb’ers, culturele en maatschappelijke ondernemingen kunnen een Digitaliseringsvoucher aanvragen. Met deze voucher kan een in Overijssel gevestigd bedrijf worden ingeschakeld voor het digitaliseren van producten en productieprocessen en het digitaal bereiken en bedienen van klanten en leden.

De provincie verstrekt vouchers van maximaal 2.500 euro voor digitale dienstverlening en maximaal 10.000 euro voor digitalisering van producten en processen. Er is sprake van cofinanciering; de voucher kan worden ingezet voor maximaal de helft van de kosten. De voucher kan vanaf maandag 13 juli worden aangevraagd via het subsidieloket van de provincie Overijssel. In totaal is een bedrag van 250.000 euro beschikbaar.

Vitale en gezonde samenleving

Maatschappelijke, culturele of sportinitiatieven die betrekking hebben op de gevolgen van de coronacrisis en bijdragen aan een gezonde en vitale samenleving kunnen een beroep doen op de regeling ‘Vitale en gezonde samenleving 2020’. De regeling kan ook worden ingezet voor advies en ondersteuning om het verdienmodel te verbeteren en het initiatief toekomstbestendig te maken.

De regeling is bedoeld voor ‘noaberschapsinitiatieven’; samen werken aan het verbeteren van de leefomgeving, zoals het organiseren van locatietheater, nieuwe doelgroepen zoeken voor een sportvereniging of een project om eenzaamheid tegen te gaan. Per initiatief is een bedrag van maximaal 2.500 euro beschikbaar. Een van de voorwaarden in de subsidie is dat de aanvragers hun ervaringen delen op de website samenvoorelkaar.nl. De regeling kan vanaf 3 augustus worden aangevraagd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.