Project nieuw Tijenraan bijna afgerond

Aanleg beachveld gestart; ook herinrichting openbare ruimte nagenoeg gereed

RAALTE – De aanleg van het beachveld op het dak van Tijenraan is in juni van start gegaan. Het doel is om het beachveld eind augustus in gebruik te nemen. Dat staat in een informatienotitie van het Raalter college van B&W aan de raad. De gemeente acht nu dat de nazorgfase van de nieuwbouw van Tijenraan is afgerond. Het college zegt te verwachten ‘zeer dichtbij’ een neutraal financieel resultaat uit te komen; dus met een hooguit geringe overschrijding van het budget, lager dan een half procent. Daarover volgt bij de jaarrekening 2020 meer informatie.

Het nieuwe gebouw kampte met een aantal opleverproblemen. In verband daarmee moest Tijenraan vlak na de opening, begin 2018, al enkele weken dicht. De gemeente en hoofdaannemer Vaessen kwamen vervolgens tegenover elkaar te staan. De gemeente claimde daarbij een bedrag van 275.000 euro. Uiteindelijk werd het conflict in den minne geschikt. Raalte kreeg 160.000 euro. De twee partijen besloten daarbij om het verleden achter zich te laten. Vaessen heeft inmiddels de geconstateerde opleverpunten hersteld. Daarnaast zijn ook de geconstateerde gebreken aangepakt. Volgens de gemeente is daarmee de nazorgfase afgerond. Onderdeel van de afspraken was ook dat Vaessen begin dit jaar zou starten met de aanleg van het beachveld, maar daarbij gooide het coronavirus roet in het eten.

Ook de herinrichting van de openbare ruimte is bijna gereed. Als het beachveld is aangelegd, wordt de bouwweg vanaf de rotonde aan de N348 verwijderd. Daarnaast volgt nog een evaluatie van de nieuwe parkeersituatie en de nieuwe entree bij Rohda Raalte. Op basis van deze evaluatie wordt besloten of de oude entree van Rohda Raalte helemaal wordt afgesloten. Het project van de openbare ruimte loopt dus nog verder door tot in 2021.

Vaessen heeft ook de opdracht om het gebouw voor 24 jaar te onderhouden en het energiegebruik zo efficiënt mogelijk te houden. Tijdens de nazorgfase is de organisatie van het onderhoud van het gebouw ingericht. Domein Beheer van de gemeente heeft daarbij de rol van gebouweigenaar. Vaessen is verantwoordelijk voor het uitvoeren van het onderhoud; het Sportbedrijf voor het dagelijkse functionele en facilitaire beheer.

Rohda-hal

Het college moet nu te zijner tijd nog bekijken wat er met de 100.000 euro, die was gereserveerd voor de sloop van de Rohda-hal, moet gebeuren. Aanvankelijk was het immers de bedoeling om de hal te slopen, aangezien Tijenraan de sportfunctie van de hal zou overnemen. Maar aangezien de plannen van Rohda Raalte in de afgelopen jaren zijn veranderd, is sloop volgens het college geen doel op zich meer. Het clubhuis blijft namelijk op de huidige plek en is inmiddels opgeknapt. Bovendien worden de kleedkamers in de hal nog steeds gebruikt, zijn er technische ruimtes en doet de hal verder dienst als opslagruimte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.