Plannen inrichting nieuwbouwlocatie Luttenberg online gepresenteerd

RAALTE – Het stedenbouwkundig conceptplan voor de beoogde woningbouwlocatie in Luttenberg (aan de Luttenbergerweg) is inmiddels gereed. De gemeente Raalte kiest er gezien de huidige situatie voor om het plan op digitale wijze aan het dorp te presenteren. Geïnteresseerden kunnen het conceptplan en de bijhorende toelichting bekijken op staging2.raalte.nl/woningbouw-luttenberg.

Het stedenbouwkundig conceptplan geeft weer hoe de buurt eruit komt te zien. Waar worden de woningen gebouwd? En hoe wordt de openbare ruimte ingericht? Het plan is tot stand gekomen met input van Plaatselijk Belang Luttenberg, direct omwonenden van de nieuwbouwlocatie en vakspecialisten van de gemeente. Via het online reactieformulier kan iedereen tot en met zondag 23 augustus 2020 reageren op het plan.
De binnengekomen reacties worden beoordeeld en kunnen eventueel leiden tot een aanpassing van het plan. Vervolgens zal het college van burgemeester en wethouders het plan vaststellen. Het stedenbouwkundig plan vormt daarna de basis voor het bestemmingsplan. Het streven is om dat begin 2021 gereed te hebben, zodat het daarna ter inzage gelegd kan worden. In de eerste helft van 2021 start de gemeente dan met de kaveluitgifte en in de tweede helft van 2021 vindt het bouwrijp maken plaats. De gemeente verwacht dat de bouw van de woningen eind 2021 kan starten. Overigens is de grond nog steeds niet aangekocht. De gemeente is daarover in gesprek.
Mensen die belangstelling hebben voor een kavel of op de hoogte gehouden willen worden van de ontwikkelingen kunnen zich online registreren. Kijk voor meer informatie op staging2.raalte.nl/woningbouw-luttenberg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.