Ouwehand biedt excuses aan na foute tweet

REGIO – Esther Ouwehand, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren, heeft eerder vandaag persoonlijk haar excuses aangeboden aan boer Gerjan Roetert uit Wesepe. Ouwehand had vorige week een kritische tweet geplaatst over een waterpomp die ze tijdens een wandeling in de buurt van Nieuw Sion was tegengekomen. Daarbij tipte ze ook de locatie aan de NVWA.

Het ging om een waterpomp op het land van Roetert. Ouwehand was in de veronderstelling dat Roetert milieuregels overtrad met een jerrycan in het water. Daarin had een schoonmaakmiddel gezeten. Er bleek echter helemaal niks aan de hand. De jerrycan (goed schoongemaakt) fungeerde als een soort drijver voor de slang van de pomp (zodat die niet in de drek op de bodem van de sloot terecht zou komen en verstopt zou raken). Daarna barstte een storm van kritiek los over de tweet. Roetert zocht volgens eigen zeggen daarna zelf contact met de NVWA die hem vervolgens op alle punten gelijk gaf.
Ouwehand reageerde echter niet. Tot vandaag. Ze heeft persoonlijk haar excuses aangeboden aan Roetert en zijn partner Elise en heeft inmiddels haar tweet ook gerectificeerd en verwijderd. “Zo! Toen ik mijn telefoon weer aanzette, bleek dat mijn jerrycan-tweet nogal wat stof had doen opwaaien. Terecht, want die tweet was niet correct. Gelukkig wilden Gerjan en Elise met me in gesprek, zodat ik ze persoonlijk excuses kon aanbieden. Die hebben ze geaccepteerd. Fijn!”, zo tweette Ouwehand vandaag.
Belangenvereniging LTO Noord is blij met deze uitkomst. Dat meldt de LTO op de eigen site. “Het was moedig van Ouwehand om in gesprek te gaan met deze boer”, laat Rudie Haarman, vicevoorzitter van LTO Noord-afdeling Salland daar weten. “De emoties waren vooraf hoog, maar tijdens het gesprek zijn beide partijen tot elkaar gekomen. Wel hoop ik dat dit een les is voor politici: check eerst hoe het echt zit voordat je een tweet plaatst. Daarmee bespaar je een boel leed bij boeren en burgers.”

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.