Nieuwbouw op voormalige locatie Hartkampschool vordert snel

RAALTE – De gemeente Raalte en SallandWonen zijn bezig om de locatie van de voormalige Hartkampschool in Raalte om te bouwen tot een woonbuurt. Met acht sociale huurwoningen en drie kavels voor de bouw van geschakelde koopwoningen. De werkzaamheden aan de Hartkampweg vorderen snel en de nieuwe buurt krijgt inmiddels steeds meer vorm.

De acht sociale huurwoningen zijn aan de buitenkant zo goed als af. Daar wordt nu gewerkt aan de binnenkant. De drie bouwkavels zijn eerder dit jaar onder grote belangstelling uitgegeven in collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO). Dat betekent dat de kopers de woningen ontwerpen en bouwen met een eigen gekozen architect en aannemer. Dit doen ze samen met hun medebouwers.

De acht sociale huurwoningen zijn geschikt voor één- en tweepersoonshuishoudens, vooral voor ouderen die langer zelfstandig willen wonen. Er is rekening gehouden met draaicirkels en het eventueel plaatsen van een traplift. De woningen hebben een ruime woonkamer met keuken op de begane grond en op de eerste verdieping zijn twee slaapkamers en een badkamer. Om te woningen te presenteren aan eventuele belangstellenden wordt er op zaterdag 8 augustus een ‘Open huis op afspraak’ gehouden.

”In deze tijd van grote vraag is het altijd mooi om iets positiefs te kunnen melden over nieuwe woningen”, vertelt Marijke Kool, directeur-bestuurder van SallandWonen. “We zijn dan ook erg blij dat we niet alleen op deze locatie, maar ook in het centrum van Heino en aan de rand van de nieuwbouwwijk Salland II deze mooie buitengewoonthuiswoningen bouwen. Het zijn mooie woningen voor kleine huishoudens, met een hoog niveau van afwerking en duurzame faciliteiten. Iets waar we oprecht trots op zijn.”

Zoals het nu lijkt worden de acht woningen in augustus aangeboden voor verhuur. Dat gebeurt via de website en de facebookpagina van SallandWonen. Als dat wordt gehaald, kunnen de nieuwe huurders in september de sleutels van hun nieuwe woning in ontvangst nemen. De zes buitengewoonthuiswoningen in Heino worden in september aangeboden voor de verhuur en de zestien op het nieuwbouwplan Salland II in het voorjaar van 2021.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.