Nieuw in Olst-Wijhe: Rijschool Brand

WIJHE – Tim Brand uit Wijhe is enkele weken geleden van start gegaan met zijn eigen rijschool. Tim werkt al jaren bij de Albert Heijn in Wijhe en heeft daarnaast les gegeven bij diverse scholen in de regio, waaronder de Capellenborg. Het lesgeven aan en omgaan met jongeren vindt hij prachtig, maar hij miste de vrijheid om zijn eigen inzichten en aanpak te kunnen toepassen.

Het vak van rijinstructeur leerde hij bij Rijschool Van Dam uit Olst. Tijdens deze maanden kreeg hij de bevestiging dat hij het autorijles geven helemaal geweldig vindt, waarop hij besloot het avontuur van een eigen rijschool aan te gaan. Rijschool Brand heeft gekozen voor een Volkswagen Polo als lesauto. Een heel bewuste keus, zo vertelt Tim: “Veel leerlingen vinden een kleine auto namelijk overzichtelijker. De Polo is bovendien erg prettig in gebruik.”
Tim wil zich met zijn rijschool onderscheiden van de concurrentie door een eigen aanpak. “Ik bied bijvoorbeeld een leerlingvolgsysteem aan. In een app kunnen leerlingen hun eigen voortgang en de beoordelingen zien, maar ook een planner met data van lessen en openstaande facturen. Ook maak ik voor mijn website filmpjes van alle vier fasen van de opleiding: voertuigbediening, bijzondere verrichtingen, verkeersdeelname en integratie van kennis en vaardigheden. Als de leerling deze thuis alvast bekijkt, besteden we minder tijd aan uitleg in de auto en hebben we meer tijd om te oefenen.”

Deventer

Ook de duur van de lessen en rijomgeving wijken af van sommige andere rijschoolhouders. “Mijn lessen duren anderhalf uur en ik rijd vooral in Deventer”, vertelt Tim. “Deventer is namelijk minder druk dan Zwolle en heeft meer toegangswegen, zodat we in de spits makkelijk een andere in- of uitweg kunnen kiezen. Het afrijden gebeurt natuurlijk ook in Deventer. Als een leerling dat graag wil, kunnen we ook af en toe in Zwolle lessen.” Tim richt zich op leerlingen uit de gemeente Olst-Wijhe, Broekland, Boerhaar, Diepenveen, Deventer en Raalte (met buitengebied).
Leerlingen die geïnteresseerd zijn, kunnen zich via de website aanmelden voor een proefles. Tim: “Naast een proefles van ongeveer een uur kom ik graag bij de leerling thuis om verder kennis te maken en samen te bespreken welk pakket het beste past. Vanzelfsprekend zijn de auto en rijlessen ‘coronaproof’. Gratis mondkapjes zijn aanwezig, als de leerlingen daar belangstelling voor hebben, en de auto wordt na iedere les weer schoongemaakt en doorgelucht.”
Zie verder staging2.rijschoolbrand.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.