Home / Sallandcentraal / Muzikale buitenvoorstelling over Indische geschiedenis in Wijhe

Muzikale buitenvoorstelling over Indische geschiedenis in Wijhe

WIJHE – Nynke Heeg en Klemens Patijn verzorgen op zaterdag 1 augustus de theatervoorstelling ‘Senang’ in de tuin aan de Wethuisweg 7 in Wijhe. Het duo, Tg Goed Gezelschap, gaat daarin dieper in op de Indische geschiedenis die onzichtbaar in hun genen ligt opgeslagen.

Senang is muziektheater over afkomst, tradities en botsingen. Koloniale overheersing, overleven in Jappenkampen en een onafhankelijkheidsoorlog; familiegeschiedenissen die in het naoorlogse Nederland samensmolten met de rustgevende klanken van melkbussen in koude weilanden. De twee gaan dieper in op het verhaal van hun Indische ouders en grootouders. Dat gebeurt met de nodige humor. Met klappen op de Kendangdrums en pianoklanken troeft het dubbelbloedduo elkaar af. De twee lonken met de klanken van Indorock en geven adem aan een verzwegen schreeuw. Om de pijn van de oudere generaties niet zomaar te laten verdwijnen. Om grip te krijgen op hun gemixte roots. Regisseur is Jos van Kan die vaker de verschillen tussen Azië en het westen op scherp wist te zetten. Senang is deze zomer te zien in tuinen en op locatie. Tg Goed Gezelschap brengt zo in de coronacrisis het verhaal naar de mensen toe.
Er zijn die zaterdag twee voorstellingen: de eerste begint om 14.00 uur; de tweede om 16.15 uur. Als deze twee voorstellingen uitverkocht raken, volgt er eventueel nog een derde voorstelling om 20.00 uur. De entree bedraagt 15 euro. Kaarten kunnen gereserveerd worden via info@in-concept.nl.

Foto: Tijmen Hermans

Lees ook

Fietstocht door Duursche Waarden

DEN NUL – Staatsbosbeheer presenteert op zondag 8 augustus een fietstocht door de Duursche Waarden. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.