Leefstijlprogramma Cool 2B Fit voor kinderen

RAALTE – Komend schooljaar start in Raalte het project Cool 2B Fit. Het gaat om een sportief leefstijlprogramma voor kinderen van 8 tot 13 jaar met overgewicht die zich gezonder, fitter en zelfverzekerder willen voelen.

In een groep van acht tot tien deelnemers zullen de kinderen sporten onder begeleiding van een sportinstructeur. Daarnaast worden er regelmatig ouder- en kinderbijeenkomsten georganiseerd. Het programma duurt een half jaar. Daarna sporten de kinderen gezamenlijk nog een half jaar verder en zijn er nog vier follow up momenten. In totaal heeft het hele programma een doorlooptijd van 1,5 jaar. Het is geen afvaltraject, maar een leefstijlverandering, waarin de ouders een belangrijke rol hebben.
Buurtsportcoaches Ingrid Bijker en Kristel Meijer zijn vanuit Sportbedrijf Raalte initiatiefnemers van het project in Raalte. Kristel: “Je fit, zelfverzekerd en lekker voelen, bereik je niet alleen door gezonde voeding of voldoende bewegen. Het is een combinatie van meerdere factoren. Door het volgen van het programma wordt het risico op gezondheidsproblemen verlaagd voor nu en in de toekomst. Het kind gaat zich fitter voelen, heeft een betere conditie en krijgt meer zelfvertrouwen.”
Cool 2B Fit is een samenwerking tussen Sportbedrijf Raalte, Kinder Fysiotherapie Het Raan, een diëtist van Diëtistengroep NL en een psycholoog van centrum Jeugd en gezin Raalte. Zij begeleiden het hele traject. Ook wordt er samengewerkt met Jeugdgezondheidszorg van GGD IJsselland.
De wervingscampagne start na de zomervakantie. De ouderbijdrage bedraagt mede door subsidies (van onder andere Raalte Gezond) 15 euro per maand. Ouders die hun kind nu al willen aanmelden of vragen hebben over het programma kunnen contact opnemen met Sportbedrijf Raalte. Dit kan per e-mail via cool2bfit@sportbedrijfraalte.nl. Meer informatie over het project staat op staging2.cool2bfit.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.