Johan en Marietje Broekman 60 jaar getrouwd

HEETEN – Johan en Marietje Broekman-Hendriks uit Heeten vierden vorige week zondag hun 60-jarig huwelijk. Op 19 juli 1960 trouwden ze voor de kerk; op 5 juli was het burgerlijk huwelijk al voltrokken. Wethouder Jacques van Loevezijn kwam zondag even langs op de koffie. De vijf kinderen van Johan en Marietje waren hier ook bij aanwezig. Hun partners en de elf kleinkinderen met hun eventuele partners kwamen iets later naar de feestlocatie bij Zaal Restaurant Reimink in Heeten. Daar genoten ze op het terras van een uitgebreid diner.

Johan Broekman werd op 29 maart 1934 geboren in Haarle; Marietje Hendriks op 14 juli 1937 in Heeten. Het stel leerde elkaar kennen tijdens het dansen bij Bosgoed in Heeten. Na hun huwelijk betrokken de twee een woning in Heeten. Johan werkte na zijn diensttijd veertig jaar bij de zuivelfabriek in Heeten. Eerst in de poedermakerij, later in het kaaspakhuis. Op 59-jarige leeftijd kon hij gebruik maken van de VUT. Marietje werkte als interne hulp in de huishouding bij diverse gezinnen, hielp in de kraamzorg en was na het huwelijk huisvrouw. Daarnaast maakte ze jarenlang de kleuterschool in Heeten schoon.Sinds 2016 woont het echtpaar zelfstandig in een appartement bij de Stevenskamp. Johan werkt nog graag in zijn eigen volkstuin, die hij deelt met zijn schoonzoon. Nadat hij met de vut was gegaan, hielp hij nog jaren op de boerderij van zijn broer (zijn ouderlijk huis). Marietje ging vaak mee om haar schoonzus gezelschap te houden. Daarnaast maakte ze kleding voor de (klein)kinderen, was ze jarenlang lid van de gym/volleybal en puzzelt ze nog steeds veel. Samen kaarten Johan en Marietje veel, doen ze aan stijldansen, wandelen ze veel en spelen ze jeu de boules. Daarnaast doen ze nog steeds vrijwilligerswerk bij de Stevenskamp. Op het moment in verband met de coronamaatregelen even niet, maar normaal gesproken brengen de twee onder andere de bewoners naar de kapel en zorgen ze naderhand voor de koffie en bezorgen ze één keer in de zes weken een week lang warme maaltijden bij de appartementen. Daarnaast brengt Marietje één dag in de week een deelnemer naar de dagbesteding.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.