Jan en Diny Tibben vieren 60-jarig huwelijk

MARIËNHEEM – Jan en Diny Tibben-Koggel uit Mariënheem vierden vorige week dinsdag hun 60-jarig huwelijk. Het echtpaar kreeg die dag ook bezoek van locoburgemeester Jacques van Loevezijn.Jan en Diny kregen vier kinderen; eerst twee zoons en later twee dochters. Inmiddels hebben ze twaalf kleinkinderen. Met alle aanhang erbij is het uitgegroeid tot een flinke familie.

Jan en Diny zijn beiden geboren en getogen in Mariënheem. Ze kennen elkaar vanaf dat ze op school zaten. Als jongere kwam Jan vaak bij de Koggels over de vloer omdat hij bevriend was met Diny’s broers. Ergens in de jaren ‘50 sloeg de vonk over en op 21 juli 1960 trouwden ze. Diny werkte onder andere bij molenaar Geertman in Heeten en bij het Boekhoudbureau in Raalte. Jan ging al op zijn veertiende als timmerman aan de slag bij aannemer Hoogeslag in Mariënheem.
Jan en Diny wilden meer dan timmeren en boekhouden. In 1958 begonnen ze samen hun eigen houtzagerij en timmerwerkplaats in het Hageveld (de latere Keizersveldweg), die ze uitbouwden tot een bloeiend aannemersbedrijf. Al die jaren werkten ze zij aan zij: Jan op de bouw en Diny op kantoor. In 1998 verhuisden ze naar hun huidige woning aan de Hellendoornseweg en konden ze gaan genieten van hun pensioen. De oudste zoon nam het bedrijf over en tegenwoordig werken twee kleinzoons ook in het bedrijf.
Na hun pensioen kregen ze tijd voor hobby’s. Jan heeft aan de Hellendoornseweg een enorme tuin waar hij voor de hele familie groenten verbouwt. Diny heeft altijd in vele clubjes en verenigingen gezeten. Tot een paar jaar geleden zong ze in het kerkkoor in Mariënheem. Ze is zeker 40 jaar lid geweest. Daarnaast heeft Diny altijd graag gelezen, genaaid en bloemen geschikt. Zo heeft ze jaren met een groepje de bloemen in de kerk verzorgd.
Vakanties waren niet zo aan Jan en Diny besteed, het liefst waren ze thuis. Maar één keer per jaar gingen ze een weekje logeren bij hun oudste dochter. Dat was de vakantie voor hen. Ze genoten dan van fietsen in een andere omgeving en de gezelligheid. Daarnaast kruisjassen ze al vele jaren iedere week samen met Liny en Johan. Van de pot gaan ze elk jaar uit eten.
De twee wonen nog altijd zelfstandig. Ze gaan er nog elke dag op uit. Ze hebben een vast programma waarbij ze overal koffie drinken en hun broers en zussen bezoeken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.