Home / Nieuws / Hugo de Jonge brengt bezoek aan De Koeksebelt

Hugo de Jonge brengt bezoek aan De Koeksebelt

OMMEN – Afgelopen zaterdag bracht minister Hugo de Jonge een bezoek aan Ommen. Bij Camping de Koeksebelt bekeek hij de rolstoeltoegankelijke sloep en overhandigde CDA Statenlid Moniek Kleinsman de minister het Beweeg- & Sportakkoord. Bij de camping kunnen rolstoelgebruikers een unieke fluisterboot oprijden en besturen.

Excursiebedrijf Reggesafari is de initiator van deze boot in het kader van ‘De Toegankelijke Vecht’. Met enige regelmaat kregen Jan Steen en Willem Roerding de vraag of er mogelijkheden waren om te varen met iemand die rolstoelafhankelijk is. Vanaf heden is het voor iedereen mogelijk om de natuur vanaf het water te beleven.

Op initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zijn bijna alle gemeenten in Nederland actief om een Beweeg- & Sportakkoord op te stellen, met het doel dat iedereen kan sporten en bewegen. Met het landelijke sport- en preventieakkoord maken gemeenten nu een eigen plan. Inwoonster van Ommen, Moniek Kleinsman tevens sportformateur in Tubbergen, overhandigde zaterdag het akkoord aan Minister Hugo de Jonge. Foto: Annet van Raalten

Lees ook

Slotviering Pauluskerk; einde tijdperk

RAALTE – De Pauluskerk wordt op zondag 3 oktober officieel aan de eredienst onttrokken. Dat …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.