HOFtheater presenteert zomerprogramma

Met kindervoorstellingen en Marlijn Weerdenburg, Alex Roeka en Thijs Kemperink

RAALTE – Vanwege de coronacrisis heeft het HOFtheater meerdere maanden dicht gezeten en het kriebelt om weer open te gaan! Daarom heeft het Raalter theater voor het eerst in de historie een zomerprogrammering. In augustus zijn er zes voorstellingen gepland: drie voor de kinderen en drie voor volwassenen. De laatsten kunnen kijken en luisteren naar Marlijn Weerdenburg, Alex Roeka en Thijs Kemperink.

Op zondag 9 augustus staat ‘Nijntje op de fiets’ op het programma. Deze voorstelling van Marianne van Houten (geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar) is gebaseerd op verschillende verhalen uit de Nijntje-boekjes. De voorstelling wordt gespeeld in een herkenbaar decor waarin de wereld van Nijntje, leuke liedjes en de iconische tekeningen van Dick Bruna op een verrassende manier een rol spelen. De voorstelling wordt twee keer opgevoerd: om 11.00 uur en om 15.00 uur. Tickets kosten 8,50 euro.
Op vrijdag 14 augustus is Marlijn Weerdenburg te gast in het Raalter theater. Ze is bekend als tv-presentatrice en actrice. In dit programma gaat Marlijn echter terug naar haar allergrootste levensbehoefte: zingen. Ze heeft haar lievelingsmuzikanten zoals Paul de Munnik, Herman van Veen, Bertolf en Daniel Lohues gevraagd om voor of met haar nummers te schrijven. Aanvang is om 20.15 uur. Kaarten kosten 22,50 euro.
Op zondag 16 augustus volgt de voorstelling ‘Woeste Willem’ (geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar). Deze vertelvoorstelling van Harro van Lien handelt over stoer doen, bang zijn en over vriendschappen die je niet aan ziet komen. Willem woont alleen aan de rand van het bos. Hij geniet van de rust die hij heeft verdiend na een leven vol gevaarlijke avonturen op zee. Totdat opeen een klein jongetje, duidelijk een landrot, de rust verstoort. Aanvang is om 15.00 uur. Tickets kosten 11,50 euro. Rauwe Genade

Alex Roeka verzorgt op vrijdag 21 augustus de muzikale voorstelling ‘Rauwe Genade’. Hij speelt al zo’n 25 jaar in alle theaters van Nederland. In 2000 won Roeka de Annie M.G. Schmidt-prijs voor het lied ‘Noem ‘t geen liefde’. Twee van zijn cd’s werden bekroond met een Edison en hij kreeg de Oeuvreprijs voor kleinkunst en cabaret. Zijn werk is te vergelijken met dat van Maarten van Roozendaal en André Manuel: pure muziek. Aanvang is om 20.15 uur. Kaarten kosten 20 euro. Op zondag 23 augustus volgt de kindervoorstelling (2+) ‘Over een kleine mol…’ van Meneer Monster. Deze bijna woordloze slapstickvoorstelling is gebaseerd op het bekende boek van Werner Holzwarth en Wolf Erlbruch. De voorstelling wordt twee keer opgevoerd: om 11.00 uur en om 15.00 uur. Tickets kosten 10 euro. Thijs Kemperink is op vrijdag 28 en zaterdag 29 augustus te gast in het HOFtheater. Zijn voorstelling ‘Eerlijk duurt het kortst’ is die dagen in totaal drie keer te zien. Thijs weet eindelijk wat hij wil: eerlijk zijn! Een eerlijke prijs betalen, een eerlijke mening hebben en eerlijk zijn naar zichzelf en anderen. Kan je liefhebben, een relatie aangaan of de avond gezellig houden als je altijd eerlijk bent? Is liegen niet veel beter soms? Brengt dat je niet veel verder? Thijs twijfelt… Op vrijdag zijn er voorstellingen om 19.00 en 21.30 uur; op zaterdag om 19.00 uur. Kaarten kosten 19 euro. Kaartverkoop is enkel mogelijk via staging2.hoftheater.nl of door een mail te sturen naar info@hoftheater.nl. In de maand juli is het HOFtheater telefonisch niet bereikbaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.