Grote belangstelling voor eerste boerenmarkt

LUTTENBERG – De boerenmarkt die afgelopen zaterdag plaatsvond bij Museum De Laarman in Luttenberg was goed bezocht. “We schatten dat we tussen de 200 en 250 bezoekers hebben getrokken”, vertelt Gerda Luchtenberg namens De Laarman. “Jammer van de regen, tot op dat moment was het hartstikke druk, maar toen het opklaarde begon het weer goed te lopen.” De ‘Voedsalland Boerenmarkt’ was de eerste in een serie van drie. Ook op de zaterdagen 1 en 8 augustus vindt er weer zo’n markt plaats bij het museum. “Dit is het tweede jaar dat we de markten organiseren”, vertelt Gerda. “Het is de bedoeling er een jaarlijks gebeuren van te maken. We hopen steeds verder te groeien. Dat begint nu al te lukken. Het aantal kramen en matjes is aanzienlijk groter dan vorig jaar.” Tot het aanbod behoren diverse Sallandse streekproducten. Bovendien biedt De Laarman ook plaats aan kinderen die spulletjes willen verkopen (bijvoorbeeld oud speelgoed) of hun creatieve kunnen willen laten zien/horen. Ze hoeven zich vooraf niet aan te melden. Ook particulieren die de oogst van hun eigen (moes)tuin willen verkopen of de producten van hun eigen keuken aan de man willen brengen of laten proeven, zijn welkom. Zij dienen zich wel vooraf aan te melden. Een kraampje is gratis. De markten duren telkens van 11.00 tot 16.00 uur. Zie verder staging2.delaarman.nl, mail naar activiteiten@delaarman.nl of bel 06-22833044. Foto: Annet van Raalten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.