Gemeenteraad Olst-Wijhe geeft groen licht voor scholencluster

OLST/WIJHE – De gemeenteraad van Olst-Wijhe heeft besloten dat het nieuwe scholencluster voor Olst, Boskamp en Den Nul definitief gerealiseerd kan worden. Ook werd er ingestemd met de plek waar het nieuwe kindcentrum gebouwd kan worden. Dit wordt het gebied te noorden van zorgcentrum Averbergen in Olst.

Het project wordt ook wel kindcentrum genoemd, omdat het naast het basisonderwijs ook gaat om kinderopvang, voortgezet onderwijs en sport. Met de realisatie van het nieuwe scholencluster is een investering door de gemeente en schoolbesturen van ongeveer 10 miljoen euro gemoeid. Dit bedrag is voor de bouw van het gebouw zelf en voor de inrichting van de openbare ruimte.

‘Eindelijk bouwen’
Naar verwachting zal de bouw, na afronding van de ruimtelijke procedures, in 2022 kunnen beginnen en afgerond zijn in 2023. Bij de behandeling van de begroting 2021, in november van dit jaar, neemt de gemeenteraad nog een besluit over de definitieve toekenning van benodigde financiën. In het nieuwe scholencluster worden de zes huidige basisscholen uit Olst, Boskamp en Den Nul samengevoegd in twee scholen, één school van De Mare en één van mijnplein. “We zijn blij dat we nu ook echt kunnen gaan bouwen aan de nieuwe school.”, aldus Bart de Grunt, bestuurder mijnplein.

Betrekken maatschappelijke partners
Ton Strien is vanuit de gemeente de betrokken bestuurder. “Wij willen graag een aantrekkelijke gemeente zijn, ook voor gezinnen met jonge kinderen. Het concept van ‘scholen voor morgen’ draagt daaraan bij. Duurzaam onderwijs, waarbij de scholen ook heel veel maatschappelijke partners betrekken, zoals organisaties op het gebied van sport, cultuur, passend onderwijs en het lokale verenigingsleven. Een prachtige combinatie van functies die bijdraagt aan een gezonde, veilige en inspirerende omgeving voor kinderen om in op te groeien.”

“Ik ben blij dat we met het besluit van de raad nu op weg kunnen naar de daadwerkelijke realisering. In dat traject gaan we uiteraard in samenspraak met omwonenden de daarbij horende ruimtelijke procedures op een zorgvuldige manier doorlopen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.