Gemeente Dalfsen plaatst afzetting rondom fontein Waterfront

DALFSEN – Na een controle van de gemeente Dalfsen is gebleken dat de vloer van de fontein in het Waterfront bij het gemeentehuis bij de laatste aanpassingen in juni dit jaar onvoldoende egaal is gelegd. Hierdoor kan de veiligheid voor gebruikers die met blote voeten over het mozaïek lopen niet gegarandeerd worden. De gemeente Dalfsen heeft daarom direct een afzetting rondom de fontein geplaatst en bezint zich op vervolgstappen.

Uit de controle van de gemeente Dalfsen blijkt dat op een aantal plekken in het mozaïek tegels en stalen omranding iets uitsteken. Dit kan zorgen voor onveilige situaties, vooral voor kinderen die op blote voeten in de fontein spelen. Wethouder Van Leeuwen: “De fontein moet een fijne en veilige plek zijn om te spelen. Ik betreur het enorm dat dit nu niet kan, maar ik besef me dat de veiligheid van de gebruikers 100 procent gegarandeerd moet zijn. Wij kunnen nu dus helaas niet anders dan de fontein voorzien van afzetting. Daarbij houden we de fontein wel in bedrijf en gaan we zo snel mogelijk om tafel om een oplossing te vinden voor dit probleem.” De fontein, die in 2017 werd geopend, is inmiddels meerdere keren aangepast vanwege verschillende mankementen aan de vloer. Door het plaatsen van een volledig nieuw glas mozaïek zou de vloer kleur- en slijtvast moeten zijn en zouden de eerdere problemen van verkleuring en beschadiging tot het verleden behoren. De gemeente Dalfsen wil in overleg treden om te bekijken hoe de fontein veilig en verantwoord in gebruik kan worden genomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.