Gastvrij Wijhe lanceert fietsroute door Olst-Wijhe

WIJHE – Met een gloednieuwe fietskaart wil ondernemersvereniging Gastvrij Wijhe inwoners en bezoekers een activiteit bieden in deze zomerperiode waarin alle evenementen zijn afgelast. Wethouder Hans Olthof en actieve plaatsgenoot Marina Menger namen vrijdag het eerste exemplaar in ontvangst.

Het idee voor de kaart komt van Erik-Jan Berends, voorzitter van de PR-commissie van Gastvrij Wijhe, die de route ook heeft uitgezet en de teksten en foto’s heeft gemaakt. “Ik liep al langer met idee voor een fietsroute door onze gemeente. Toen de corona kwam, had ik ineens avonden vrij en besloot ik tot actie over te gaan.” Berends zette via knooppunten een route van 64 kilometer uit die door de hele gemeente gaat (en af en toe even over de gemeentegrens). “Onderweg heb ik diverse bezienswaardigheden vastgelegd waarvan een omschrijving op de achterkant van de kaart staat.” De route start aan het Van Dedemplein in hartje Wijhe. Wie de route van 64 kilometer te lang vindt, kan ook kiezen de afstand in twee etappes te rijden: de noordelijke route richting Windesheim is 36 kilometer, de zuidelijke naar Olst 41 kilometer.

Gastvrij Wijhe heeft een puzzelrit gekoppeld aan de fietsroute. Wie de kaart voor 2,95 euro aanschaft bij één van de deelnemende ondernemers krijgt daarbij, tot en met 12 augustus, een deelnameformulier voor een fotopuzzeltocht. Om die te doen, hoeven deelnemers alleen de noordelijke route te fietsen. De foto’s op het formulier moeten ze in de juiste volgorde zetten. In augustus worden uit de goede inzendingen drie winnaars getrokken die een waardebon van Gastvrij Wijhe ontvangen.
De fietskaart is in Wijhe verkrijgbaar bij: Albert Heijn Boomgaard, DA Drogisterij en Parfumerie Bourquin, Eethuis Wijhe, Elferink Mode, Frank’s Bloemenhoek, Bakkerij Jolink, Keukenland en Tuinmeubelcentrum Wijhe, MICO Mode, Café de Oranjerie, Primera Schippers, Bij Schulten en Tegelhuys Wijhe. Ook Logtenberg op de Boerhaar biedt de kaart aan en in Olst is de fietskaart verkrijgbaar bij Logt Tweewielers en Ripperda Tweewielers.

Foto: Jan Amse

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.