Fysiotherapeuten in Overijssel ontwikkelen speciaal ‘coronatraject’

Zo’n tachtig procent van de coronapatiënten krijgt milde tot matige klachten. Een ziekenhuisopname is soms niet eens nodig, maar het virus kan flink wat schade aanrichten. Zo blijven er patiënten moe, hebben ze last van conditieverlies en hebben ze moeite om het ‘gewone leven’ weer op te pakken. Fysiotherapeuten van Fysio10 IJsselland hebben daarom een programma opgesteld.

Fysio10 IJsselland is een samenwerkingsverband van fysiotherapeuten in Olst, Raalte, Holten, Gorssel, Twello en Deventer. “Door met een aantal collega’s samen te werken, brengen we de kwaliteit van ons vak op een hoog niveau”, zegt voorzitter Theo Ruitenbeek.

“Als fysiotherapeuten kunnen wij een belangrijke bijdrage leveren aan het lichamelijke herstel na COVID-19”, vertelt Theo. “Daarom hebben we de koppen bij elkaar gestoken en een protocol geschreven op basis van de landelijke richtlijnen.”

Volgens de fysiotherapeuten is het handig om eerst contact op te nemen met de huisarts. Daarna wordt er met de fysiotherapeut gekeken hoe de situatie ervoor staat. “Soms is het voldoende om een paar adviezen te geven over bijvoorbeeld ademhaling, beweging en conditieopbouw. Is er meer nodig, dan bieden we maatwerk bij de patiënt.”

Voor een behandeling bij de fysiotherapeut is op dit moment een aanvullende verzekering nodig. De minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport doet op dit moment onderzoek naar de mogelijkheden voor vergoeding via de basisverzekering.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.