Een zomer vol met activiteiten bij de Sallandse boeren

REGIO – De boeren van Salland Boert en Eet Bewust hebben een gevarieerd zomerprogramma samengesteld met kleinschalige activiteiten. Zo zijn er activiteiten bij boerderijen in onder andere Heeten, Bathmen, Diepenveen, Luttenberg en Wijhe.

Toeristen en dagjesmensen kunnen op verschillende manieren het boerenleven ervaren. Denk aan een rondleiding op klompen bij een melkveebedrijf, de boerin helpen met haar dagelijkse werkzaamheden of creatief aan de slag middels een workshop koeien schilderen in de wei. Niet bang om vies te worden? Piggy’s Palace in Bathmen daagt iedereen uit om samen met de buitenvarkens een modderbad te nemen. Bij Limousin Oost in Wijhe leren de bezoekers alles over de manier waarop de vleeskoeien worden gehouden en krijgen ze tips voor de bereiding van rundvlees. Tijdens de zomeractiviteiten in Salland is er ruimte voor een goed gesprek, maar ook voor ontspanning.

Toe aan wat uitdaging? Ga dan op expeditie bij twee boerenbedrijven. Met uitdagende opdrachten worden de deelnemers aan het werk gezet. Scoor punten, vergaar kennis en verzamel streekproducten. Na afloop krijgen de deelnemers een boerenlunch aangeboden. Graag opgave vooraf.

Voor meer info zie staging2.sallandboerteneetbewust.nl/activiteiten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.