Diepe Hel Holterbergloop dit jaar in aangepaste vorm

HOLTEN/NIJVERDAL – De 33-ste editie van de Diepe Hel Holterbergloop gaat, weliswaar in een aangepaste vorm, toch door. Op zondag 25 oktober starten drie afstanden in Nijverdal: de 6 km, 10 km en de halve marathon. De Diepe Hel Holterbergloop is dit jaar geen wedstrijd maar een prestatieloop. Ook zijn er twee wandeltochten. De Nightrun op zaterdagavond 24 oktober komt te vervallen. De inschrijving start online op zondag 2 augustus om 09.00 uur.

Omdat er nog steeds beperkende maatregelen van kracht zijn, zal het een andere Diepe Hel Holterbergloop worden dan anders. “Zo zullen start en finish van elkaar gescheiden worden om te zorgen voor optimale doorstroming en maximale onderlinge ruimte voor alle deelnemers”, vertelt Hans Stokvis, voorzitter van Stichting Diepe Hel Holterbergloop. “Ook zal de start gefaseerd plaatsvinden. Om te voorkomen dat snelle lopers onderweg voortdurend de wat minder snelle lopers in moeten halen, vragen we aan alle inschrijvers een verwachte eindtijd op te geven. Op die manier kunnen we iedereen zo optimaal mogelijk indelen bij de start.”
Er is geen prijsuitreiking met bloemen en podium. Wel zal er op basis van netto eindtijd een uitslag bekend worden gemaakt. “Uiteraard ontvangt iedereen wel een medaille en is het mogelijk om een speciaal loopshirt te bestellen.”
In 2018 is De Diepe Hel Holterbergloop gestart met de Zorgsaam 10 km wandeltocht Kuier Deur de Diepe Hel. Vanaf dit jaar is voor de echte wandelfans ook mogelijk om een wandeltocht van 20 km te maken. De 20 km wandelaars starten om 07.00 uur en de 10 km wandelaars om 08.00 uur. Zowel de start als de finish is in Nijverdal. Dit jaar is er voor de deelnemers geen mogelijkheid om gebruik te maken van een gezamenlijk ontbijt, maar alle horecagelegenheden in Nijverdal zullen deze vraag zo goed mogelijk proberen in te vullen.

Clinics

Voor de organisatie betekent dit dat er een compleet ‘nieuw’ evenement met andere routes wordt georganiseerd. Hans: “Daar gaan wij met z’n allen heel hard mee aan het werk. Dat doen we in nauw overleg met alle vrijwilligers, instanties en gemeente. We hopen er samen met de deelnemers een prachtige editie van te maken. Want op dit moment is het belangrijker om gezond en fit te blijven dan een zware prestatie te leveren.”
Binnenkort zullen ASV Atletics en AV Holten ook weer clinics aanbieden voor deelnemers die goed voorbereid aan de start van de Diepe Hel Holterbergloop willen staan.

Meer informatie op staging2.diepehelholterbergloop.nl.

Foto: Martin Pieters

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.