Cor en Diny Pierik vieren 60-jarig huwelijk

RAALTE – Cor en Diny Pierik-Van Reede uit Raalte kregen vorige week maandag bezoek van locoburgemeester Jacques van Loevezijn. De twee vierden die dag hun 60-jarig huwelijk. Cor en Jacques hadden ongetwijfeld genoeg te bespreken. Cor was namelijk zelf ook jarenlang wethouder in de gemeente Raalte.

Cor uit de Haarlemmermeer en Diny uit Zeist ontmoetten elkaar door wederzijdse vrienden. In 1955 verloofden zij zich, maar de naoorlogse woningnood zorgde ervoor dat het huwelijk pas in 1960 voltrokken werd. Cor werkte in de suikerindustrie, Diny zat op de Kweekschool en liep stage op een kleuterschool. In Deventer, waar Cor een baan vond bij het laboratorium van Noury & van der Lande, werd op 24 december 1962 hun eerste dochter Ine geboren. Een baan als chemicus bij laarzenfabriek Hevea zorgde voor de verhuizing naar Doorwerth waar op 9 augustus 1967 Jeanette ter wereld kwam en op 25 februari 1970 Roelof-Jan. Hevea verhuisde naar Raalte, dus het jonge gezin verhuisde mee. Naast zijn werk werd Cor actief in de Raalter gemeenteraad voor het CDA en beiden waren actief bij de gereformeerde kerk aan de Oude Molenweg. Diny introduceerde als scriba van de kerk de computer in de kerkelijke administratie. Na twaalf jaar lidmaatschap van de gemeenteraad was Cor van 1990 tot 1998 wethouder sociale zaken. Cor en Diny hebben vier kleinzonen en een achterkleindochter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.