Boek over wandelreis naar Metz in Frankrijk

LIERDERHOLTHUIS – Hun wandeltocht naar Metz beleefden Karin de Graaff en Maarten Metz ieder compleet anders. Dat blijkt al snel tijdens het lezen van hun wandelduodagboek ‘Ici c’est Metz’. Waar de een onbekommerd bij almaar stijgende temperaturen rondloopt, is de ander bezig met pleisters en de vraag of blaren nu wel of niet ingeprikt moeten worden.

In april 2018 startte het echtpaar uit Lierderholthuis met deze vierweekse wandeling naar de Noord-Franse stad. Al eerder reisden ze naar Metz af waarbij vooral de fanshop van FC Metz op hun aandacht kon rekenen. Maarten: “Overal onze naam: op bekers, tenues, dekbedovertrekken, sokken, rugzakken… Geweldig!” Op een dag ontdekte hij dat de middenstip van het stadion op nagenoeg dezelfde lengtegraad lag als hun voordeur. “Op Google Maps ging het in een rechte lijn van noord naar zuid. Omdat ik altijd al een meerdaagse tocht wilde lopen, was één plus één al snel twee: lopen van mijn huis naar het Stade Saint Symphorien in Metz.”
De totale lengte bedroeg 567 kilometer. Voor Maarten, verwoed wandelaar, geen probleem. Echtgenote Karin, indertijd iets minder verwoed wandelaar, wilde graag mee en bereidde zich goed voor. “Omdat ik slecht tegen de warmte kan, vertrokken we half april. Dan waren we precies op tijd voor de allerlaatste thuiswedstrijd van FC Metz van dat seizoen.” Met de zon als kompas, steeds verder naar het zuiden. Datzelfde kompas scheen direct de eerste dag al fel. De weken erna bleven de temperaturen hoog. Karins voeten hadden erg te lijden. “Na dagenlang door de pijn heen bijten, nam ik daarom een week rust en reisde ik met openbaar vervoer vooruit. Ook dan moest ik vaak nog stukken wandelen. De rust was dus relatief: als kwartiermaker woog mijn rugzak zwaarder doordat ik de tent droeg.”

Supporters

Overigens trokken de supporters van FC Metz Karin door die eerste pijnlijke wandeldagen. Zij kregen, dankzij een Twitterbericht van een vriend over de actie van Karin en Maarten, lucht van de wandeltocht. Karin: “Via Twitter kregen we ontzettend veel reacties van supporters. Het clubbestuur nodigde ons daarop uit om de aftrap van de laatste thuiswedstrijd te verrichten.” Toen de twee eenmaal vlakbij de Franse grens waren, wisten de plaatselijke media hen te vinden. “Gaven we middenin een bos met onze rugzakken op een interview met een Franse krant”, schetst Maarten. Hij vertelt over de ontvangst bij het FC Metz-stadion. “Supporters wilden met ons op de foto, boden biertjes aan. En dat we uiteindelijk daadwerkelijk op die middenstip belandden, hadden we nooit durven dromen. Echt de kers op de taart!”

Wandelduodagboek Ici c’est Metz is verkrijgbaar bij ReadShop Heino, Bruna Raalte en via staging2.karindegraaff.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.