Bestuur Stichting Werk Raalte verder zonder wethouders

RAALTE – Het bestuur van Stichting Werk Raalte, verantwoordelijk voor de sociale werkvoorziening in de gemeente, krijgt per 1 oktober een andere invulling. Wethouders Frank Niens en Jacques van Loevezijn nemen afscheid en worden vervangen door ambtenaren van de gemeente. Voor de circa 180 medewerkers, die werken in de productielocatie, in het gemeentelijke groenonderhoud of gedetacheerd zijn, verandert er niks.

De gemeente voert de Wet sociale werkvoorziening (Wsw) sinds 1 januari 2016 lokaal uit. De bestuurszetel van de wethouders was een tijdelijke oplossing. “We hadden te maken met dubbele petten. Soms konden we even niet meepraten en moesten we terugtreden”, legt Van Loevezijn uit.
Om te kunnen bepalen welk type bestuur het beste past bij de stichting is er de afgelopen periode een onderzoek uitgevoerd. In dit onderzoek is breder gekeken dan alleen naar de bestuurssamenstelling. De ontwikkelingen binnen het gemeentelijke beleid stonden de afgelopen jaren namelijk niet stil. In het onderzoek is daarom ook onderzocht hoe de gemeente invulling kan geven aan haar taken op het gebied van de Participatiewet en de Wsw. Verschillende mogelijke modellen zijn onderzocht en tegen elkaar afgewogen. Het college heeft gekozen voor het ‘Roalter model’. In dit model worden de taken op het gebied van de participatiewet dichter bij de gemeente georganiseerd. Dit model biedt de beste mogelijkheden voor het integraal werken, het bieden van maatwerk en het streven naar een inclusieve samenleving, zo stelt de gemeente. Het bestuur wordt in het nieuwe ‘Roalter model’, zoals de gemeente de nieuwe invulling heeft gedoopt, aangepast tot een bestuur met alleen ambtelijke vertegenwoordiging. Voor het nu volgende proces om het bestuur opnieuw vorm te geven, trekt de gemeente nog eens 25.000 euro uit. Het geld is onder andere bedoeld voor een onafhankelijk projectleider en een statutenwijziging.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.