Aanpak Kerkhuus Heino stap dichterbij

RAALTE – Het Raalter college van B&W heeft 25.000 euro toegezegd voor de aanpak van het Kerkhuus in Heino. Als alles goed verloopt, kan het Kerkhuus (van de Protestantse Gemeente Heino) daartoe in het kader van het Leaderprogramma De Kracht van Salland 100.000 euro tegemoet zien: 25.000 euro van de gemeente; 25.000 euro van de provincie en 50.000 euro van de EU.

De bijdrage van de gemeente geldt als voorwaarde voor de financiering door de andere partijen. Dat geld kan nu worden aangevraagd. Als de provincie en de EU niet akkoord gaan, komt ook de gemeentelijke bijdrage te vervallen. De Protestantse Gemeente Heino wil het geld gebruiken voor de uitvoering van bouwkundige aanpassingen in het gebouw en in het verlengde daarvan ook voor technische aanpassingen en energiebesparing.

Doel van dit project is om de ontmoetingsfunctie van het gebouw te versterken. Hiervoor wordt de entree verplaatst, een huiskamer gevormd en de keuken qua apparatuur en routing vernieuwd. ’t Kerkhuus moet zo aantrekkelijker worden gemaakt voor gebruikers en hoopt ook het aantal activiteiten uit te breiden (denk bijvoorbeeld aan koken en eten met ouderen uit het dorp). Dit om een trefpunt te blijven in het hart van het dorp, toegankelijk voor de hele Heinose gemeenschap. De kosten van het project zijn begroot op circa 276.000 euro. De rest wordt gefinancierd door private financiering.

De Lokale Actie Groep Leader (LAG), waarin ook de gemeente is vertegenwoordigd, heeft dit project in de pre-beoordeling een voldoende score gegeven. Het project moet nog ingediend worden bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Als die het groene licht heeft gegeven volgt nog een beoordeling door de LAG Leader.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.