Zelf melk tappen op het boerenerf

DIEPENVEEN – Agrarisch ondernemers Wilco en Heleen van Beek uit Diepenveen zijn vorige week gestart met de verkoop van onbewerkte, rauwe melk vanaf hun boerenerf. De melk is afkomstig van de negentig koeien die worden gemolken op het melkveebedrijf en is door middel van een zelfbedieningsautomaat verkrijgbaar. Zelf melk tappen dus.

Boerderij Erve ’t Overweg ligt aan de rand van Diepenveen, langs de N348 tussen Deventer en Raalte, vlakbij Klooster Nieuw Sion. “Wij leveren onze melk aan een grote zuivelcoöperatie die er heerlijke producten van maakt”, vertelt Heleen van Beek. “Maar wij geloven ook in het goede van onbewerkte melk dat rechtstreeks van de koe komt. Rauwe melk bevat heel veel goede voedingsstoffen en heeft voor veel mensen, met bijvoorbeeld huidklachten als eczeem of allergieën, een gunstige uitwerking. Daarnaast weet je de romige smaak van volle melk snel te waarderen.”

Ook vinden de melkveehouders het belangrijk dat mensen de weg naar de boerderij weer weten te vinden. “Door mensen te verwelkomen op je bedrijf krijg je de kans om het verhaal achter ons voedsel uit te leggen en hierover met elkaar in gesprek te gaan.” Wilco vervolgt: “Vaak levert dit de mooiste gesprekken op en daar krijg je weer energie van!”

De melktap van Boerderij Erve ’t Overweg is zeven dagen per week geopend van 07.00 tot 19.00 uur. Adres: Raalterweg 49 in Diepenveen.

7 REACTIES

 1. Die zielige koeien worden ieder jaar zwanger gemaakt om melk te laten produceren voor de mens. Met de arm tot aan de oksel erin. Melk is voor de kalfjes!! En als ze niet genoeg melk meer geven gaan ze naar de slacht. Net als de stiertjes. Triest om het zo te verkopen. Dierenleed dat is het meer niet.

 2. Maar dan ook gelijk het hele verhaal erbij vertellen! De koeien elk jaar kunstmatig insemineren, kalfjes direct na de bevalling wegtrekken bij hun moeder, vreselijk toch! Hun kind direct weggenomen 😭 stiertjes in een paar maanden vetmesten en snel vermoorden, de andere kalfjes direct na de geboorte een paar maanden in een piepkleine iglo (waar de boeren allemaal smoesjes voor hebben natuurlijk..), de koeien 5 à 6 jaar letterlijk uitmelken en dan hoppa naar het slachthuis terwijl ze ruim15 jaar oud kunnen worden. En dat jaar in, jaar uit… Alles alleen maar omdat de boeren er geld mee verdienen en mensen melkproducten willen eten/drinken. En dat terwijl er de laatste tijd de lekkerste plantaardige vervangers zijn gekomen zoals havermelk, plantaardige yogurt, ijs en slagroom. Dierenleed is helemaal niet meer nodig! ☘

  • En miljoenen tonnen zeer niet-duurzame soja produceren door rigoureuze bomenkap en van de andere kant van de wereld importeren voor vleesvervangers enz. Dát is verstandig!
   Ik neem dat de dierenvriend ook geen muggen plet, mieren vertrapt en auto rijdt om te voorkomen dat vliegen tegen de voorruit pletten?

 3. Koeienmelk, geitenmelk, schapenmelk = borstvoeding! Borstvoeding geef je aan je kind en is bedoeld om precies aan de ontwikkelingsbehoeften van baby’s van jouw soort te voldoen. Borstvoeding geef je alleen als je zwanger bent geweest en bent bevallen.. Borstvoeding drinken is niet niodig na de jonge kinderjaren.. melkkoeien, schapen en geiten zijn moeders van hun kind beroofd en worden nadat ze zo vaak zwanger zijn geraakt en uitgemolken als ‘dank’ geslacht..

 4. En miljoenen tonnen zeer niet-duurzame soja produceren door rigoureuze bomenkap en van de andere kant van de wereld importeren voor vleesvervangers enz. Dát is verstandig!
  Ik neem dat de dierenvriend ook geen muggen plet, mieren vertrapt en auto rijdt om te voorkomen dat vliegen tegen de voorruit pletten?
  En wat jij lekker vind, hoef dat bij mij nog niet te zijn…

  • Complimenten aan dit jonge stel! Anders denken en anders doen.
   Laat je niet gek maken door de mensen die alles door elkaar halen. Ws vooropgezette actie van de zgn dierenvrienden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.