Woonboerderij Salland mag verder met groepsaccommodatie

RAALTE – Woonboerderij Salland mag van het Raalter college van B&W de voormalige bedrijfswoning op haar terrein aan de Hogebroeksweg blijven gebruiken als groepsaccommodatie. De gemeente had eind vorig jaar, na protesten van omwonenden, met een last onder dwangsom geëist om daarmee te stoppen, maar ondertussen was de procedure voor de aanpassing van het bestemmingsplan om het gebruik van de woning te legaliseren al gestart.

Naar aanleiding van de procedure kwamen zeven zienswijzen binnen. De gemeente komt aan één bezwaar van de indieners tegemoet. De eigenaren van Woonboerderij Salland hadden ook de wens om drie standplaatsen voor mobiele kampeermiddelen (campers/caravans) aan te bieden. Die mogelijkheid komt te vervallen. Deze standplaatsen zijn, zo stelt het college, alleen toegestaan als er binnen vijfhonderd meter geen andere terreinen met een verblijfsrecreatieve functie zijn. En die zijn er dus wel. Verder legt de gemeente de bezwaren naast zich neer.

“De grote lijn in de zienswijzen is dat er grote twijfels zijn bij het planologisch regelen van de groepsaccommodatie”, zo schrijft de gemeente. “Dat wordt onderbouwd vanuit een persoonlijk, economisch en ruimtelijk concurrentieperspectief. Deze zaken zijn geen afwegingspunten of onvoldoende zwaarwegend.” De eigenaren willen de overlast voor de buurt minimaliseren met een aanpassing van het huisreglement en cameratoezicht. Het college trekt de eind vorig jaar opgelegde last onder dwangsom nu in.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.