Woningbouw op locatie Marissink in Nieuw Heeten stap dichterbij

RAALTE – Locatie Marissink wordt de nieuwe woningbouwlocatie van Nieuw Heeten. De locatie werd eerder in de Dorpsvisie Nieuw Heeten 2014 al aangeduid als toekomstige woningbouwlocatie. Het stedenbouwkundig plan biedt ruimte voor circa dertig woningen voor verschillende doelgroepen en in diverse prijsklassen. In verband met de coronacrisis wordt het plan digitaal aan het dorp gepresenteerd.

Wethouder Wout Wagenmans: “Vorig jaar is samen met Plaatselijk Belang een enquête gehouden om de woningbehoefte in kaart te brengen. Daaruit bleek dat er op deze locatie behoefte is aan woningen voor ouderen en jongeren. Deze waardevolle informatie hebben we meegenomen bij het opstellen van het stedenbouwkundig plan. Ook hebben we gesprekken gevoerd met direct omwonenden.”
Geïnteresseerden kunnen het conceptplan bekijken op staging2.raalte.nl/woningbouwlocatie-marissink. Via het online reactieformulier kan iedereen tot en met vrijdag 17 juli reageren. Na een aanpassingsronde waarin de reacties uit het dorp worden beoordeeld en eventueel verwerkt in het plan, stelt het college van burgemeester en wethouders het definitieve stedenbouwkundigontwerp vast.
Het plan biedt ruimte voor maximaal vier woningen die in het kader van de Rood voor Rood regeling gebouwd kunnen worden. Deze regeling biedt bouwrecht van een woning, als elders een vastgestelde hoeveelheid meters landschap ontsierende schuren wordt gesloopt.
Na het stedenbouwkundig ontwerp volgt het bestemmingsplan. Hier legt de gemeente momenteel de laatste hand aan. “We streven ernaar om het plan na de zomer (september 2020) ter inzage te leggen, zodat we begin 2021 kunnen starten met het bouwrijp maken van de grond en de kaveluitgifte”, zo meldt de gemeente in een persbericht.
Belangstellenden voor een kavel in plan Marissink en mensen die op de hoogte gehouden willen worden van de ontwikkelingen, kunnen zich registreren via het interesseformulier op de website van de gemeente Raalte. Daar is ook een interesseformulier voor een Rood voor Rood kavel te vinden. Zie verder staging2.raalte.nl/woningbouwlocatie-marissink.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.