Wethouders nemen 414 zienswijzen in ontvangst

OLST – Oscar Langeland, Herman Meester en Joop Lubberding hebben vorige week woensdag 414 zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan ‘Olst, Fietstunnel Ter Stegestraat’ overhandigd aan wethouders Herman Engberink (ruimtelijke ordening) en Marcel Blind (verkeer) van de gemeente Olst-Wijhe. Ab Visser, de vierde initiatiefnemer van de actie, was verhinderd.

Het centrum in Olst is druk. En dat leidt tot ongewenste situaties. De gemeente wil de problemen oplossen met de aanleg van twee fietstunnels en een herinrichting van de Jan Hooglandstraat. De vier actievoerders pleiten echter voor een zuidelijke verbindingsweg waarmee het (vracht)verkeer uit Olst geweerd kan worden. Ze hadden in het kader van hun actie voor voorgedrukte zienswijzen gezorgd.

Wethouder Engberink heeft volgens de actievoerder toegezegd dat de gemeente de zienswijzen zorgvuldig zal bestuderen en van een reactie zal voorzien. “Naar verwachting zal in het najaar hierover en over het vervolg meer bekend worden”, zo stellen de actievoerders. “Wij zijn in ieder geval erg blij dat zoveel mensen hun steun hebben gegeven aan ons initiatief.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.