Werkstuk over kerk in Luttenberg genomineerd voor prijs

REGIO – Paulien Veldhuis, Suzan Elshof en Julia Pronk, leerlingen van het Carmel College Salland in Raalte, zijn genomineerd voor de Sybren van Tuinenfonds profielwerkstukkenprijs voor streektaal en regionale geschiedenis van Overijssel. De uitslag wordt in juli bekend gemaakt. De prijs? Een cheque van 250 euro.

De drie stelden zichzelf de vragen wat de rol is van de katholieke kerk in Nederland en hoe deze rol binnen de gemeenschap van Luttenberg sinds 1950 is veranderd. Paulien, Suzan en Julia nemen het op tegen leerlingen van het Sg. Canisius in Almelo (die onderzoek deden naar het opzetten van een monument ter herinnering aan de vliegtuigcrash in Tubbergen in 1944) en leerlingen van de Jacobus Fruytier Scholengemeenschap in Rijssen (die zich richtten op de betrokkenheid van Canada in de Tweede Wereldoorlog).
Om in aanmerking te komen voor de prijs, moest het profielwerkstuk minimaal met een 8 zijn beoordeeld. De drie genomineerde werkstukken worden beoordeeld door een jury, bestaande uit historici van de organiserende instellingen.
De prijs is een initiatief van Twentehoes, IJsselacademie en Historisch Centrum Overijssel. Zij hebben de intentie uitgesproken gezamenlijk leerlingen in de hoogste jaren van havo en vwo te ondersteunen bij het doen van geesteswetenschappelijk onderzoek op het gebied van streektaal en regionale geschiedenis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.