Voorzitter Veiligheidsregio IJsselland over coronacrisis: ‘Tevreden, maar ook met gemengde gevoelens’

REGIO – “Het is een indrukwekkende periode geweest. Als iemand een halfjaar geleden had gezegd dat we te maken zouden krijgen met een pandemie, had dat onvoorstelbaar gebleken. Toch werd het in een razend tempo onze realiteit”, zegt Peter Snijders. De voorzitter van de Veiligheidsregio IJsselland heeft een verantwoordingsbrief geschreven aan de gemeenten die deel uitmaken van de veiligheidsregio. Daarin blikt hij terug op de afgelopen maanden waarin de crisisorganisatie actief was.

Normaal gesproken wordt de verantwoording aan het einde van de crisis afgelegd, maar met de zomervakantie in het vooruitzicht heeft Snijders besloten om de gemeenteraden eerder te informeren. Hij blikt terug op de keuzes die zijn gemaakt. Het gaat dan bijvoorbeeld om de start van de crisis, de bestrijding van de ziekte, de communicatie, de noodverordeningen en de scenario’s voor de toekomst.

Trots
“We kregen te maken met ziekte, met dood, met eenzaamheid, met onzekerheid over de toekomst. Onze samenleving is hard geraakt door het coronavirus, en dat gaat mij aan het hart”, schrijft de voorzitter en tevens burgemeester van Zwolle. “Tegelijkertijd ben ik trots op het team dat zich in de afgelopen tijd dag en nacht heeft ingezet voor de inwoners van IJsselland, waarbij verschillende
organisaties nauw hebben samengewerkt in de crisisorganisatie.”

Toekomst
De maatregelen zijn onlangs versoepeld en de nadruk ligt nu vooral op het houden van de anderhalve meter afstand en het omkijken naar elkaar. “En dat blijft ongelofelijk belangrijk. We hebbende ruimte die we nu hebben met elkaar verdiend. Maar een nieuwe besmettingsgolf ligt, tot er een vaccin beschikbaar is, altijd op de loer. Ik zou de inwoners van onze regio IJsselland dan ook willen meegeven om te genieten van de zomerperiode, maar ook om waakzaam te blijven en te blijven letten op elkaar.”

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.