Verrassing voor jonge mantelzorgers

RAALTE – Evenmens Raalte en Carinova Mantelzorgondersteuning hebben twee weken geleden alle bij hen bekende jonge mantelzorgers een goodiebag cadeau gedaan. Dat gebeurde in het kader van de jaarlijkse Week van de Jonge Mantelzorger. De actie was een alternatief voor de geplande activiteiten die in verband met de coronamaatregelen niet door konden gaan.

Wethouder Gerria Toeter van de gemeente Raalte bracht onder andere een bezoekje aan Marjet en Robert Karssenberg. Marjet en Robert zijn jonge mantelzorgers voor hun broertje Wouter. Marjet is ambassadeur voor de jonge mantelzorgers op landelijk en regionaal niveau en deed vorige week ook mee aan een vraaggesprek met minister Hugo de Jonge. Robert neemt deel aan een internationaal onderzoek naar het welzijn van jonge mantelzorgers. Ze waren blij verrast met dit bezoek en vonden de verrassing en de bloemen in het kader van de #flowerboostchallenge erg leuk.

Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren tot 25 jaar die opgroeien met bijvoorbeeld een broer of zus met een chronische ziekte of beperking, een vader of moeder met een psychische ziekte of ernstige verslaving, of een opa of oma die intensieve zorg nodig heeft en in de directe omgeving van het gezin woont. Ze maken zich zorgen over de ziekte en het verloop, verrichten doorgaans meer dan hun leeftijdsgenoten huishoudelijke taken, zorgen voor een broertje of zusje, passen op het zieke familielid en bieden emotionele steun.

Voor meer informatie over Carinova Mantelzorgondersteuning bel naar tel. 0570 518185, e-mail steunpuntmantelzorg@carinova.nl. Evenmens Raalte is bereikbaar via tel. 0572 – 820 997, e-mail: info@evenmens.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.