Thomas Vloedgraven kijkt tevreden terug op afscheid

WIJHE – Na bijna zeven jaar zijn de deuren van Vloedgraven Bloemen en Wonen definitief op slot gedraaid. Eind maart besloot Thomas Vloedgraven onverwachts zijn winkel in Wijhe te sluiten. De carrièreswitch van twee medewerksters en het uitvallen van een derde medewerkster waren de aanleiding.

Totaal onhandig, omdat hij toen middenin de bedrijfsovername van Paul Hafkamp Bloemen in Deventer zat (waar hij sinds april de scepter zwaait) en dus niet op twee plekken tegelijk kon zijn. Ineens kwam daar de corona-situatie overheen. Wetende dat het huurcontract in Wijhe verlengd moest worden, maakte Thomas een keuze. “Als ondernemer moet je realistisch zijn. Op de lange termijn ligt mijn toekomst in de stad Deventer, maar dat neemt niet weg dat ik het heel lastig vond om mijn winkel zo plots te sluiten.”

Terugblikkend op zeven jaar ondernemen in Wijhe is Thomas vooral dankbaar en trots. “Er zijn mooie samenwerkingen geweest met collega-ondernemers en de gezelligheid onderling was ook fijn. Ik ben ook dankbaar voor mijn team in al die jaren. Het absolute hoogtepunt was natuurlijk dat we in 2015-2016 werden verkozen tot Beste Bloemist van Nederland.”

“De eerste zaterdag van de uitverkoop stonden de eerste klanten een half uur voor openingstijd al voor de deur”, vervolgt hij. “We willen iedereen bedanken voor de medewerking en het geduld, want op een gegeven moment stond er een rij tot aan de Langstraat! Een enkeling heeft zelfs drie uur in de rij gestaan! Mijn collega Susanne en ik hadden echt niet verwacht dat het zo druk zou worden. De belangstelling was drie zaterdagen lang overweldigend. Het was fijn om veel klanten te kunnen spreken, bedanken en het op deze manier af te sluiten.”

Deventer

Per april is Thomas eigenaar van Paul Hafkamp Bloemen in Deventer. De zaken gaan gelukkig goed. De ondernemer heeft allerlei plannen met zijn nieuwe bedrijf. “Maar als de mensen in Olst-Wijhe onze creaties missen, dan kunnen ze altijd in Deventer hun boeketten bestellen via staging2.paulhafkamp.nl. Dan worden de bestellingen na werktijd bezorgd”, besluit Thomas.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.