Taskforce moet Overijsselse cultuursector weerbaarder maken

ZWOLLE – De culturele sector en de provincie Overijssel gaan in de net opgerichte Taskforce Cultuur samen aan de slag met de grote impact van de coronacrisis op het culturele leven in Overijssel. De taskforce wil bekijken wat er op korte en lange termijn nodig is om de culturele sector weerbaarder te maken.

Eind april stuurde de culturele sector een brandbrief naar gedeputeerde Roy de Witte. Dat heeft nu dus geresulteerd in de oprichting van de taskfoce, die dinsdag van start is gegaan. Gedeputeerde Roy de Witte: “We nemen allemaal verantwoordelijkheid waar dat kan, zowel in financiële hulp als in creatief ondernemerschap. De minister beloofde financiële noodhulp en als provincie werken we met onze partners aan de aanvulling van dit steunpakket. Daarnaast bieden we met ons voorgenomen nieuwe cultuurbeleid ook weer perspectief voor herstel op langere termijn. Ons doel is het vergroten van de weerbaarheid van de culturele sector. We streven naar een robuuste cultuurwereld en daarbij komt het nu aan op solidariteit en wederkerigheid, iets waar we in Overijssel goed in zijn.”
De Taskforce Cultuur bestaat uit tien personen uit de cultuursector. Zij vertegenwoordigen de belangen van cultuureducatie, bibliotheken, musea, erfgoed, theaters, kleine podia, filmtheaters, popmuziek, kunstvakonderwijs, nieuwe makers, beeldende kunst en grote en kleine gezelschappen. Gedeputeerde Roy de Witte is voorzitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.