Sportbedrijf Raalte biedt online platform met beweegaanbod

RAALTE – Sportbedrijf Raalte wil inwoners helpen bij de zoektocht naar sport- en beweegactiviteiten in deze coronatijd. Sinds mei 2020 is Sportbedrijf Raalte daarom aangesloten bij het landelijke online platform Veilig Sporten (staging2.veiligsporten.nu).

Sportconsulent Brigit Trooster: “Het doel is om een groot overzicht te creëren van alle beweegactiviteiten waar zowel leden als niet-leden aan deel kunnen nemen. Dit in samenwerking met alle sportverenigingen uit de gemeente Raalte. Hiermee ontlasten we de lokale sportaanbieders en bieden we eenvoudig inzicht in de sportmogelijkheden voor jong en oud.”
Het platform Veilig Sporten is speciaal in het leven geroepen om inwoners op een veilige manier weer actief te krijgen. 110 gemeenten uit het hele land maken er al gebruik van. Buurtsportcoach Kristel Meijer: “Via dit platform nemen we een drempel weg en kan iedereen via het gratis en gebruiksvriendelijke inschrijfsysteem een nieuwe sport- of beweegactiviteit proberen. Aan de andere kant kunnen wij hiermee verenigingen helpen met de promotie van de sport en samenwerking tussen verenigingen stimuleren.”
De eerste verenigingen hebben zich inmiddels gemeld met nieuwe activiteiten en zijn zichtbaar op de website. Zo ook Hockeyvereniging SMHC Raalte, waarvan de trainers hockeyclinics aanbieden aan basisscholieren.
Sportaanbieders en verenigingen worden opgeroepen zich aan te melden via staging2.veiligsporten.nu. Hierbij kunnen zij ook een maximum aantal deelnemers instellen, waardoor een activiteit niet te druk bezocht wordt. Verenigingen kunnen bij Sportbedrijf Raalte terecht voor vragen via verenigingen@sportbedrijfraalte.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.