SGP Overijssel vraagt steun voor MKB

REGIO –  De SGP-fractie Overijssel stelt voor om in de provincie het midden- en kleinbedrijf te steunen middels een subsidieregeling. Ook de VVD heeft haar handtekening onder het voorstel gezet. Doel van de regeling is om getroffen bedrijven sterker uit de crisis te laten komen.

Volgens de indieners kan de provincie MKB-ondernemers de ruimte te geven om te investeren in medewerkers en de werkorganisatie een upgrade te geven. “Dat heeft twee voordelen: je hebt een sneller herstel van je verdienmogelijkheden als bedrijf, en je kunt de gevolgen van de crisis voor medewerkers beperken”, zegt SGP-Statenlid Jan Jonker.

Ook vragen de partijen aandacht voor herstel en het creëren van nieuwe vraag naar producten of diensten. Het uiteindelijke doel van de subsidie is het behouden van banen. “Want deze crisis gaat voorbij, en om onze economie te herstellen hebben we alle kennis en talent die we samen bezitten nodig”, aldus Jonker.

De motie wordt aanstaande woensdag behandeld in de Statenvergadering. In de voorbereiding daarop sloten ook Fred Kerkhof van de Partij voor de Toekomst en Chilion Snoek van de groep GO zich aan bij het voorstel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.