Raalter college akkoord met gewijzigd plan IJsselgouwe

RAALTE – Het Raalter college van B&W is akkoord met de bouw van twaalf grondgebonden woningen in plan IJsselgouwe in Heeten. Projectontwikkelaar Vazet had eind vorig jaar toestemming gevraagd om er dertig appartementen neer te zetten (en had daarvoor ook al het groene licht gekregen), maar ziet daar door de ontwikkelingen in de markt vanaf en is met een nieuw plan gekomen.

Het nieuwe bouwplan is in strijd met het bestemmingsplan, maar het college wil daar met een Wabo-projectbesluit van afwijken. Het nieuwe bouwplan omvat zes levensloopbestendige woningen en zes gezinswoningen. Volgens Vazet is er momenteel meer behoefte aan deze soorten woningen, dan aan appartementen.

Het ontwerpbesluit omgevingsvergunning wordt gedurende zes weken ter inzage gelegd. Gedurende deze periode is er gelegenheid om een zienswijze in te dienen. Eventuele zienswijzen worden voor besluitvorming aan het college aangeboden. Indien er geen zienswijzen worden ingediend, kan de vergunning worden verleend. Er is voor de buurt een informatiebijeenkomst over het bouwplan georganiseerd door de initiatiefnemer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.