Raalte tekent samenwerkingsverklaring Aanpak van asbestdaken

RAALTE – De gemeente Raalte doet mee aan de versnellingsaanpak van het Rijk om asbestdaken te verwijderen. Deze aanpak moet ervoor zorgen dat de sanering van asbestdaken doorgaat, ondanks dat er geen wettelijk verbod op asbestdaken is gekomen. De samenwerkingsverklaring is ondertekend door verschillende gemeenten, provincies, brancheverenigingen en Milieu Centraal.

In de samenwerkingsverklaring staan afspraken over het uitvoeren van activiteiten rondom asbestsanering. Denk onder andere aan activiteiten rondom bewustwording van de gevaren van asbestdaken, het stimuleren van de sanering en het ondernemen van gezamenlijke activiteiten. Deze activiteiten worden de komende periode gezamenlijk uitgewerkt. Wethouder Frank Niens: “Deelname aan de versnellingsaanpak van het Rijk ligt in lijn met onze lokale aanpak om eigenaren van asbestdaken te stimuleren om te saneren. Zo bieden we al vanaf 1 januari 2018 een financiële bijdrage voor elke vierkante meter verwijderd asbestdak, koppelen we eigenaren van asbestdaken aan bedrijven en organiseren we informatiebijeenkomsten.”

Begin 2018 was er ruim 800.000 vierkante meter aan asbestdaken te verwijderen in de gemeente Raalte. Sindsdien is er al 140.000 vierkante meter weg en is de gemeentelijke bijdrage 253 keer aangevraagd. De bijdrage bedraagt 1 euro per vierkante meter verwijderd asbestdak. Bij daken kleiner dan 35 vierkante meter mag asbest ook zelf verwijderd worden. In dat geval kan er in plaats van een financiële vergoeding ook voor een gratis veiligheidspakket worden gekozen. Daar is tot nu toe 25 keer gebruik van gemaakt.

Heeft u een vraag over het saneren van uw asbestdak? Neem dan contact op met Jetty Looijenga via 0572 – 347 799 of asbestdaken@raalte.nl.

Kijk ook eens op staging2.raalte.nl/asbest.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.