Ook Mariënheem gaat online feestvieren

MARIËNHEEM – Ook het Midzomerfeest Mariënheem komt met een uitgebreid onlineprogramma. Van vrijdag 19 tot en met zondag 21 juni wordt er drie dagen lang radio gemaakt voor het dorp. Daarnaast zijn er activiteiten voor thuis zoals een pubquiz en een bingo. Het programma is te volgen via 88.4FM (ook te zien middels een videostream op Midzomerfeest.nl).

“We hebben het reguliere programma erbij gepakt en vervolgens gekeken hoe we dat op afstand alsnog zo goed mogelijk konden invullen. Daarnaast hadden we vorig jaar voor het eerst een zeer geslaagde evenementen radio-uitzending. Dat alles hebben we dit jaar samen gekneed tot een compleet ‘virtueel’ evenement”, zo stelt Gijs Koenjer namens de radiowerkgroep van het Midzomerfeest.

Hij laat ook weten dat het niet allemaal van een leien dakje ging. “We hebben hemel en aarde moeten bewegen om een radiofrequentie te krijgen bij de overheid. Door het coronavirus duurde dat even. We kregen pas vorige week te horen dat we als eerste in Nederland, sinds de start van de coronacrisis, zo’n vergunning tegemoet mochten zien.”

De muziek wordt divers. Van piratenhits en rock tot allerhande verzoekjes. Drie dagen lang gaan er reporters op pad die live-interviews doen. Diverse Mariënheemse DJ’s nemen plaats achter de microfoon. Er zullen zelfs ‘Lieve Mona’-brieven worden behandeld (naar wij vermoeden met hier en daar een knipoog, red.). Gedurende het hele weekend krijgen luisteraars aanwijzingen voor een zoektocht naar de ‘Mister Marrie’-pop. De vinder ontvangt een prijs.

Kerkdienst

De live-uitzending begint vrijdagochtend om 7.00 uur. Rond 15.00 uur verzorgt burgemeester Martijn Dadema de officiële opening van het online(radio)feest. Vrijdagavond om 20.00 uur begint een pubquiz. Speel thuis met vrienden, familie en/of buren mee. Het programma van die dag duurt tot een uur of twaalf. Zaterdagochtend vanaf 7.00 uur gaat de live-uitzending verder. Om 11.00 uur volgt een radiobrunch thuis. Een cabaretier zorgt voor vermaak. ’s Middags om 16.00 uur begint een dorpsbingo. Het programma van die dag duurt tot 22.30 uur. Zondagochtend gaat het programma vanaf 8.00 uur verder. Om 9.00 uur begint een kerkdienst die live te volgen is via stream en (kerk)radio). Om 13.00 uur start de Mariënheemse Top 40. De veertig favoriete nummers van de inwoners van het dorp en de omgeving. Stemmen kan nog via de site. De uitzending duurt die dag tot een uur of tien.

Kader met raster: Sponsoren

“We hebben extra aandacht besteed aan de horeca en andere sponsoren”, vertelt Gijs. “Die hebben het moeilijk. We hebben dit jaar dus geen geld gevraagd, maar hen juist benaderd om mee te doen zodat ze via ons omzet kunnen creëren.” Zo zijn er diverse acties. Bij de Kruidentuin kan men een borrelbox bestellen, bij de bakkerij van de Parabool een brunchpakket en bij de Longhorn Catering een barbecuepakket. De prijzen voor de pubquiz en de bingo zijn gekocht bij de Bagatelle en de Kruidentuin.

Voor opgave en bestellingen zie Midzomerfeest.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.