Home / Sallandcentraal / Ontwerpbestemmingsplan Olstergaard ter inzage

Ontwerpbestemmingsplan Olstergaard ter inzage

WIJHE – Het college van B&W van Olst-Wijhe heeft het ontwerpbestemmingsplan voor de nieuwe woonwijk Olstergaard in Olst ter inzage gelegd. Tot en met 15 juli kan iedereen zienswijzen indienen. Het bestemmingsplan maakt de realisatie van de duurzame wijk, met maximaal tachtig woningen, met bijbehorende voorzieningen als wegen en groen, mogelijk. Gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan Olstergaard ligt het besluit vormvrije m.e.r.-beoordeling ter inzage. De gemeente behandelt de eventuele zienswijzen, waarna de gemeenteraad het bestemmingsplan vaststelt. Daarna komt het bestemmingsplan nog een keer zes weken ter inzage te liggen en kan eventueel beroep worden ingediend bij de Raad van State. Als er geen bezwaar- en beroepsprocedures komen, verwacht de gemeente in oktober een onherroepelijk bestemmingsplan te hebben. Dan kan gestart worden met het bouwrijp maken van Olstergaard. Dit is naar verwachting klaar in het voorjaar van 2021. Eind september 2020 hoopt de gemeente de kavels die nog vrij zijn in de verkoop te kunnen brengen. In Olstergaard wordt een groene en duurzame inrichting van de openbare ruimte erg belangrijk, naast uiteraard het bouwen van unieke, duurzame woningen.

Lees ook

Zangeres Ellen Jannink overleden

DEN NUL/HEINO – Zangeres Ellen Jannink uit Den Nul is afgelopen dinsdagavond op 51-jarige leeftijd …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.