Onderzoek Nobach: ‘Voeten langer na dagen van intensief wandelen’

(Advertorial)

OLST – Nobach Schoenen en Podologie heeft tijdens de Sallandse Wandelvierdaagse in 2018 een onderzoek uitgevoerd naar het effect van wandelen op voeten. Gedurende het onderzoek werden zowel voor als na afloop van de wandeling 3D-scans van de voeten gemaakt. De data zijn samen met een student van de opleiding Podotherapie van Saxion Hogeschool anoniem geanalyseerd en verwerkt.

Met de resultaten van het onderzoek zouden in de toekomst klachten voorkomen kunnen worden. Uit het onderzoek blijkt dat de ‘lengte toegift’ op de eerste en de tweede dag nog wel meevalt. De derde en de vierde dag zijn er volgens het onderzoek echter wel duidelijke verschillen waarneembaar. “Gezien de significante toename van de lengte van de voet vanaf de derde dag is het van groot belang dat schoenenzaken hier rekening mee houden”, zo concludeert Nobach. “Met name wandelaars die meerdaagse wandelingen maken, dienen hier qua pasvorm rekening mee te houden.”

Wandelen wordt steeds populairder in Nederland. Echter kampen veel wandelaars met klachten als gevolg van de wandeling of een slecht passende wandelschoen. Het onderzoek werd uitgevoerd om meer te weten te komen over het ontstaan van deze klachten en om de wandelaar nog beter te kunnen voorzien van de meest gespecialiseerde adviezen en hulpmiddelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.