Oecumenische viering in kader 75 jaar vrijheid

WIJHE – Op zondag 21 juni vindt in de Nicolaaskerk in Wijhe een oecumenische viering plaats in het kader van 75 jaar vrijheid. Deze is online te volgen via staging2.kerkdienstgemist.nl (zowel live als na afloop; tik als zoekopdracht Wijhe in). Met een beperkt aantal mensen in de kerk gaan pastor Marinus van den Berg en ds. Martje Veenstra-Oving voor. Vanuit het Verenigd Comité zullen Jan Amse en Bernardien Marskamp-van Aperlo een bijdrage leveren aan de viering. Vier leden van het Wijhese Mannenkoor zorgen met organist Johannes Dijkstra voor de muzikale inbreng. Verder wordt de vrijheidskaars aangestoken, zijn er gedichten en is er aandacht voor de Joodse familie Aussen. Daarnaast is er een Bijbelverhaal over de functie van de stenen in de rivier de Jordaan. Na de viering lopen de aanwezigen met de vrijheidskaars naar de stolpersteine voor de familie Aussen. Aanvang is om 10.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.