Nieuwe fietsroutes in teken van WOII rondom Sallandse Heuvelrug

REGIO – De historische verenigingen van Haarle, Nieuw Heeten, Hellendoorn en Nijverdal hebben gezamenlijk een boekje met vijf fietsroutes uitgegeven. Deze staan in het teken van 75 jaar vrijheid.

Het veertig pagina’s tellende boekje heeft als titel: ‘1940 -1945 Rondom de Sallandse Heuvelrug’. De routes leiden de fietsers langs gedenkwaardige plekken uit de Tweede Wereldoorlog. Het boekje bevat ook veel informatie over verschillende locaties die de fietsers onderweg tegenkomen. De kortste route is 14 kilometer, de langste 30. Startplaatsen zijn het Memorymuseum Nijverdal, IJsmuseum Hellendoorn, hotel ‘De Haarlerberg’ en het kerkplein Nieuw Heeten. Het boekje is niet alleen gericht op fietsers, maar ook op mensen die interesse hebben in alles wat er gedurende de Tweede Wereldoorlog gebeurd is rond de Sallandse Heuvelrug. Het was de bedoeling om de vijf fietsroutes op 9 april feestelijk te presenteren. Dat kon toen in verband met de coronamaatregelen niet doorgaan.

Het boekje is tot stand gekomen door een samenwerking tussen de provincie Overijssel, Historische Kring Hellendoorn-Nijverdal, Luu Veur Oald Niejs Sprokkeln Hellendoorn, Stichting Dorpsarchief Nieuw Heeten, Werkgroep 4 en 5 mei Haarle en Stichting Marke Haarle.

Het boekwerkje is à 3 euro te koop bij de volgende adressen (mits geopend): Spar, Spijkerman, hotel De Haarlerberg, Landal en Herberg De Pas in Haarle; het IJsmuseum, Primera, Pannenkoekenhuis Marle, Vakantiepark Hellendoorn en Zinin Bibliotheek in Hellendoorn; Pijnappel en Anita Haarmode in Nieuw Heeten en de Bruna, Primera, VVV/Zinin Bibliotheek, tankstation Olthof, Memory Museum en Buitencentrum Staatsbosbeheer in Nijverdal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.