Natuurbericht: Voordat mijn fiets gaat steigeren

Sjaak Bruggeman deelt met enige regelmaat zijn natuurmomenten met ons. Vanaf de camping moest Sjaak nog snel even terug naar zijn achtertuin bij Raalte.

 Stapvoets rijd ik de camping af. De receptie is dicht, de slagboom open en als je het mij vraagt draait iedereen zich nog een keer om. Uitkijken hier. Vroege arbeiders zijn aan de late kant, want het gaat schuw hard. Twee jonge haasjes hadden het gevaar niet in de smiezen.

Zo, hier heb ik even overleg over het behouden van horstbomen. Kijk, een mierenhoop. En de poel met waterviolier en kamsalamander en ook daarginder een horst met jonge haviken. En kijk daar. Ook vele dode bomen als deze met de middelste bonte specht worden gespaard. Voordat de komende Natura 2000 werkzaamheden gaan beginnen zijn alle bijzondere en Rode lijstsoorten soorten in kaart gebracht en uiteindelijk zal het Boetelerveld na de herstelmaatregelen weerbaarder worden voor de toekomst. Ik zie uit naar het resultaat.

Poeh, is het al zo laat? Ik moet snel terug naar de camping. Volgens mij staat er een fietstocht op het programma…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.