Meerdere initiatieven voor zonneparken in Raalte

RAALTE – In de gemeente Raalte bestaan diverse plannen om zonnevelden te realiseren. De gemeente Raalte heeft desgevraagd een lijst met de initiatieven aangeleverd.

Het gaat om het plan van PowerField aan de Kanaaldijk-Zuid in Heino (14,2 hectare, vergunning aangevraagd); een plan van Kronos Solar voor een zonneveld aan de Sumpelweg in Raalte van 17,9 hectare (in de voortoetsfase); het plan van Solarfields voor de Vlaminkhorst in Heino van 7,5 hectare (in de voortoetsfase); een gemeentelijk plan om de groenzone onder de hoogspanningslijnen op de Zegge VII in Raalte te bedekken met zonnepanelen (1,5 hectare, in de verkennende fase) en een plan van de Solar Provider Group om aan de Stobbenbroekerweg een zonnepark aan te leggen (het zoekgebied is 34 hectare, maar dat betekent dus niet dat het zonnepark ook zo groot wordt).

Het zonnepark van Endona in Heeten is tot nu het enige gerealiseerde zonnepark. Daarnaast zijn de vergunningen voor een zonnepark van Endona aan de Wijheseweg/Torenallee van 2 hectare en een zonnepark aan de Horstweg in Broekland (2 hectare, bij de waterberging) al verleend.

3 REACTIES

  1. er zouden ook veel zonnepanelen op de tribune dak van voetbalclub Rohda Raalte kunnen.
    zo te zien zit er nu geen dak op.

    • Zonnevelden. Rij over de A1 van Deventer naar Twello en bij de afslag Twello aan de noordkant zie je er 1. Wat een aantasting van het landschap. Foeilelijk en zeker niet beter voor de natuur. Daarnaast zijn de panelen niet recyclebaar en zullen na 15 of 20 jaar ergens op een grote vuilstort belanden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.