Home / Nieuws / Loohuis Heeten mag fietspad opwaarderen tot weg

Loohuis Heeten mag fietspad opwaarderen tot weg

RAALTE – Loohuis Installatietechnieken in Heeten heeft van het Raalter college van B&W toestemming gekregen om het fietspad dat naar het bedrijf loopt te verbreden zodat ook auto’s ervan gebruik van kunnen maken. Dit in verband met uitbreidingsplannen van het bedrijf.

Het gaat om het fietspad tussen de Telgenweg en de Uilenbroekstraat (waar het bedrijf gevestigd is). “Hiermee wordt de weg door de woonwijk aanzienlijk ontlast van het bedrijfsverkeer ten behoeve van dit bedrijf”, zo stelt de gemeente. Wel heeft het college als voorwaarde gesteld dat de verbreding van het fietspad (grotendeels) betaald wordt door Loohuis. Maar omdat het college van mening is dat met de verbreding van het fietspad ook het algemeen belang gediend is, krijgt het bedrijf een tegemoetkoming van 16.915 euro voor de verbreding van het pad. Dit bedrag is de opbrengst van een eerdere grondverkoop aan Loohuis.

Lees ook

Erwin Nyhoff hoofdgast tijdens ‘Behind the Music’ in Hedon: ‘Ik heb er enorm veel zin in!’

ZWOLLE – Erwin Nyhoff is op donderdag 12 november de hoofdgast tijdens Behind the Music …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.