Loohuis Heeten mag fietspad opwaarderen tot weg

RAALTE – Loohuis Installatietechnieken in Heeten heeft van het Raalter college van B&W toestemming gekregen om het fietspad dat naar het bedrijf loopt te verbreden zodat ook auto’s ervan gebruik van kunnen maken. Dit in verband met uitbreidingsplannen van het bedrijf.

Het gaat om het fietspad tussen de Telgenweg en de Uilenbroekstraat (waar het bedrijf gevestigd is). “Hiermee wordt de weg door de woonwijk aanzienlijk ontlast van het bedrijfsverkeer ten behoeve van dit bedrijf”, zo stelt de gemeente. Wel heeft het college als voorwaarde gesteld dat de verbreding van het fietspad (grotendeels) betaald wordt door Loohuis. Maar omdat het college van mening is dat met de verbreding van het fietspad ook het algemeen belang gediend is, krijgt het bedrijf een tegemoetkoming van 16.915 euro voor de verbreding van het pad. Dit bedrag is de opbrengst van een eerdere grondverkoop aan Loohuis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.